Erä

Video: Susi hätyyttää hieholaumaa laitumella – "Ei pidä kuvitella, että syötämme eläimiä tarkoituksella susille"

Siikalatvalla Rantsilassa laitumella olleelle riistakameralle taltioitui video, jossa susi juoksi hieholauman perässä.

MT uutisoi eilen Siikalatvan Rantsilassa lihakarjaa kasvattavan Aapeli Kokkosen tilan susivahingoista. Kokkosesta on tärkeää tuoda esiin, että toimia petovahinkojen minimoimiseksi on tehty.

"Ettei kukaan kuvittele, että olemme tarkoituksella syöttäneet eläimiä susille."

Eläinten laidunkautta lyhennettiin. Yksi porukka otettiin kuukausi aiemmin kotia laitumelta mitä oli alun perin tarkoitus. Toisen porukan luona poltimme laidunkauden lopun nuotiota ja mahdollisuuksien mukaan olimme myös yövartiossa, Kokkonen kertoo.

Ensi kesäksi jokaiselle laitumelle pystytetään petoaidat. Tarkoitus on hankkia myös neljä laumanvartijakoiraa suojelemaan karjaa susilta.

Kokkonen toimitti MT:lle riistakameravideon, johon on taltioinut tilanne, jossa susi on hieholaitumella. Ensin esiin tulee ravaava hieholauma, sitten eläinten perässä juoksee susi.

Luonnonvarakeskuksen kanta-arvion mukaan Pohjois-Pohjanmaa on tiheimpien susikantojen alueita.

Ennusteen mukaan suurin osa uusista susipareista ja -laumoista syntynee länteen alueille, missä on vielä tilaa reviireille ja vaeltavat sudet todennäköisimmin kohtaavat toisensa.

Lue lisää:

Tilastotiedot pahasti alakanttiin – pedot ovat tappaneet selvästi riistavahinkorekisteriin merkittyä enemmän nautoja

Susivahinkojen saldo 170 000 euroa – riistavahinkorekisteriin kirjattu 21 koiravahinkoa, 199 tapettua lammasta ja 8 nautaa elokuun alun jälkeen

Lue lisää

Kaikista susiluvista valitettiin hallinto-oikeuksiin – valittajat vaativat metsästykseen myönnetyille poikkeusluville myös täytäntöönpanokieltoa

Ontuva susi lopetettiin Kurikassa – "Suden vammaan ei epäillä liittyvän rikosta"

Tältä kuulostaa, kun sudet ulvovat taajaman kupeessa Varsinais-Suomessa – alle puolen kilometrin päässä koulusta

Suurpetojen aiheuttamat vahingot huolestuttavat Euroopassa – "EU:n toimien puute tässä asiassa aiheuttaa vakavaa haittaa"