Rapeat ohukaiset sopivat suolaisen tai makean himoon
Jos muurinpohja pannua ei taloudesta löydy, letut voi paistaa myös isolla paistinpannulla.Lettutaikinaa kannattaa tehdä runsaasti, sillä lettukestit kestävät useita tunteja. Yöttömässä yössä pari ohukaista eivät riitä yhden hengen annokseksi.
Isot ohukaiset
20 isoa ohukaista
Ainekset
- 1 l vettä
- 3 munaa
- 2 dl maitojauhetta
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 dl juoksevaa voi-kasviöljyseosta
Paistamiseen
- juoksevaa voi-kasviöljyseosta
Tarjoiluun
- kurkkukaviaaria
- hilloa tai marjoja ja kermavaahtoa
Valmistusohje
- Vatkaa 2 dl vettä ja munat sekaisin. Sekoita joukkoon maitojauhe-jauhoseos sekä suola. Lisää loppu vesi ja voi-kasviöljyseos.
- Anna turvota noin 30 minuuttia.
- Paista taikinasta muurinpohjapannulla tai isolla paistinpannulla lettuja.
Kurkkukaviaari
Ainekset
- 2–3 (300 g) maustekurkkua
- 1 (300 g) kurkku
- 3 dl kreikkalaista jogurttia
- 1 rkl sinappia
- 1 rkl sokeria
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 sipulin vartta
- 1 dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
Leikkaa kurkut hyvin pieniksi kuutioiksi ja valuta. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa lettujen kanssa.
Juttua korjattu 19.6.2025 klo 15:19: Reseptissä kirjoitettiin aiemmin virheellisesti muurinpohjaletuista. Ohjeen oikea nimi on isot ohukaiset. Yläsavolaisilla muurinpohjaletuilla on Euroopan Unionin asettama nimisuoja. Muokattu otsikkoa, kuvatekstiä ja leipätekstiä viittaamaan ohukaisiin.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



