Kesän helpoin ja nopein leivonnainen: Rapeareunaiset kaurapitsit valmistuvat vain muutamasta ainesosasta
Ohuet kaurapitsit rouskuvat syödessä. Ne valmistuvat todella helposti, eikä ainesosiakaan ole kuin muutama.
Kaurapitsien reunat ovat parhaita. Niiden kannattaa antaa saada kunnolla väriä uunissa. Kuva: Janiko KemppiJos kahvileipähammasta kolottaa, kannattaa valmistaa herkullisia kaurakeksejä. Tämän helpon leivonnaisen juju on siinä, että se on erittäin ohut ja rapea.
Ainekset sekoitetaan ja taikinamassan annetaan tekeytyä jonkin aikaa jääkaapissa.
Taikina sulaa pellille paistaessa, jolloin kekseistä tulee suuria. Tämä kannattaa ottaa huomioon, kun taikinapalloja asettelee pellille. Pellille keksejä mahtuu yhdeksän kerralla. Jos keksit ottavat toisiinsa kiinni, irtoavat ne helposti toisistaan jäähtyneenä.
Kun keksit on paistanut, kannattaa ne siirtää pois pelliltä leivinpapereineen viileälle tasolle. Näin keksit jäähtyvät ja niitä pääsee syömään nopeasti. Keksit säilyttävät rapeutensa, kun niitä ei sulje kannelliseen rasiaan.
Kaurapitsit
n. 25 kpl
Ainekset
- 100 g voita
- 1½ dl sokeria
- 3 dl kaurahiutaleita
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 muna
Valmistusohje
- Sekoita kuivat aineet. Lisää joukkoon muna sekä sulatettu voi.
- Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa kymmenisen minuuttia. Voit tehdä taikinan hyvissä ajoin valmiiksi odottamaan paistamista. Taikinan jäähdyttäminen auttaa sen muotoilussa.
- Käytä kahta ruokalusikkaa ja annostele pellille noin vihreän kuulan kokoisia palluroita. Voit levittää palluroita lusikalla tasaisemmiksi, jolloin niistä tulee pyöreämpiä. Keksit leviävät paistamisen aikana, joten jätä tarpeeksi tilaa. Pellille mahtuu yhdeksän keksiä.
- Paista keksejä 200 asteessa seitsemän minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet kauniin ruskean värin. Reunat jäävät tummemmiksi kuin keskiosa.
- Vinkki: Keksejä voi muotoilla lämpimänä. Niitä voi pyörittää esimerkiksi tangon ympärille, jolloin niistä tulee pieniä putkiloita. Nämä putkilot voi täyttää haluamallaan täytteellä. Jos keksit laittaa roikkumaan tangosta keskeltä, tulee niistä taas tacomaisia. Näitä tacoja voi täyttää esimerkiksi pehmeällä jäätelöllä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






