Tiheän peurakannan alueilla kannattaa harkita lahtivajan remontointia elintarvikekelpoiseksi – riistalihan kysyntä ylittää jatkuvasti tarjonnan
Satakunnassa riistalihaa kohtaan koettuun kiinnostukseen on vastattu Laatua Lahtivajoihin -hankkeella.Laatua lahtivajoihin -hankkeen tarkoituksena on ollut kehittää paikallisten metsästysseurojen lihan myyntiä. Tätä varten hankkeessa haluttiin lisätä elintarvikelainsäädännön mukaisien käsittelytilojen määrää jakamalla tietoa elintarvikehuoneistoihin liittyvistä vaatimuksista.
Elintarvikehuoneistoksi muutettavalle lahtivajalle on asetettu erilaisia vaatimuksia liittyen tilojen hygieniaan ja ilmanvaihtoon. Vaadittu remontti voi olla yksittäiselle metsästysseuralle iso investointi. Laatua Lahtivajoihin hankeen tekemä Kehitysaskeleita lahtivajoissa ABC -opas on hyvä apu vaatimusten selvittämiseen.
Lahtivajan muuttaminen elintarvikehuoneistoksi on oiva mahdollisuus metsästysseuroille, etenkin alueilla, joilla valkohäntäpeurakanta on vahva ja lihaa riittäisi myyntiin saakka. Satakunnassa elintarvikekelpoisuuden statuksen omaavia tiloja on nyt kymmenkunta.
Nylkemättömiä riistaeläimiä voi myydä ilman elintarvikehuoneisto-nimikettäkin. Ilmoitetusta elintarvikehuoneistosta metsästysseura voi toimittaa luonnonvaraisen riistan lihaa vähittäismyyntiin leikattuna, pakattuna, tuoreena, jäädytettynä tai pakastettuna. Sitä ei saa myydä kuitenkaan minkäänlaisina tuotteina, kuten makkaroina tai säilykkeinä.
Joko sinulle tulee MT:n metsäuutiskirje? Saat kerran viikossa ajankohtaisia metsäuutisia ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla metsäuutiskirjeen.
Artikkelin aiheetMetsäpalvelu
Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.

- Osaston luetuimmat






