UPM aikoo kaksinkertaistaa lehtipuuston määrän omissa metsissään Suomessa – taimikonhoidon ja kasvatushakkuiden ohjeita muutetaan - Metsä - Maaseudun Tulevaisuus
Metsä

UPM aikoo kaksinkertaistaa lehtipuuston määrän omissa metsissään Suomessa – taimikonhoidon ja kasvatushakkuiden ohjeita muutetaan

Koivulle soveltuvilla kohteilla lehtipuuston osuus pyritään nostamaan viidennekseen puuston kokonaismäärästä.
Juha Kaihlanen
Lehtipuuston lisääminen on UPM:n mukaan uusi tavoite laajassa keinovalikoimassa monimuotoisuuden turvaamiseksi. Uudet työohjeet otetaan käyttöön tänä vuonna. Kuvituskuva.

UPM aikoo kaksinkertaistaa lehtipuuston määrän omistamissaan metsissä Suomessa.

Nykytutkimuksen valossa lehtipuuosuuden lisääminen parantaa metsän kasvua ja tuottoa sekä monipuolistaa metsälajistoa monin tavoin. Samalla metsän ilmastokestävyys paranee, UPM perustelee tiedotteessa.

Koivulle soveltuvilla kohteilla lehtipuuston osuus nousee tavoitteen myötä viidesosaan puuston kokonaismäärästä. Metsien valtapuut ovat havupuut mänty ja kuusi.

”Lehtipuuston lisäämiselle on kaikki perusteet niin puuntuotannon kehittämisen kuin luonnon monimuotoisuuden turvaamisen kannalta. Pyrimme myös siihen, että metsämme kestävät mahdollisimman hyvin muuttuvan ilmaston luomia olosuhteita ja pysyvät terveinä", UPM:n metsäjohtaja Sauli Brander sanoo.

Branderin mukaan monitavoitteisessa metsätaloudessa yhtiö luottaa vahvasti suomalaisiin puulajeihin.

Lehtipuuta UPM lisää muuttamalla taimikonhoidon ja kasvatushakkuiden ohjeita.

Säästettävän lehtipuuston osuutta kasvatetaan sopivilla kasvupaikoilla. Uudet työohjeet otetaan käyttöön tänä vuonna.

Muutos näkyy myös yhtiön omalla taimitarhalla Joroisissa.

”Olemme määrätietoisesti kehittäneet valmiutta kasvattaa rauduskoivutaimien määrää”, UPM:n taimitarhan päällikkö Anne Immonen kertoo.

UPM omistaa metsää Suomessa yli puoli miljoonaa hehtaaria.

Yhtiön omilla metsillä on tärkeä rooli tehtaiden puuhuollossa, metsänhoidon kehittämisessä ja henkilöstön kouluttamisessa, vaikka yhtiö hankkii pääosan puusta yksityisiltä metsänomistajilta, tiedotteessa todetaan.

Lehtipuuston lisääminen on UPM:n mukaan uusi tavoite laajassa keinovalikoimassa monimuotoisuuden turvaamiseksi.

Lisää aiheesta:

EU kirittämään metsien tiukkaa suojelua: suojeltavaksi ehdotetaan vanhojen metsien lisäksi turvemaita – "monimuotoisuuden turvaaminen on pakollista"

Stora Enso kannustaa metsänomistajia lisäämään lahopuuta metsissä – tavoitteena on kaksinkertaistaa tekopökkelöiden määrä

Lue lisää

UPM kannattavin kolmesta suuresta metsäyhtiöstä – korona iski painopapereihin ja nyt koneita suljetaan tai muunnetaan valmistamaan pakkausmateriaaleja

UPM:n painopaperit vajosivat tappiolle ensimmäisen kerran viiteen vuoteen – "tarrojen ja erikoispaperien kysyntä oli vahvaa ja tuloskehitys erinomaista"

UPM sulkee Jyväskylän vaneritehtaan heinäkuun lopussa – 147 henkilön työt loppuvat

UPM sulkee pysyvästi Chapellen sanomalehtipaperitehtaansa Ranskassa – tehdas voidaan vielä myydä, jos tyydyttävä tarjous saadaan