Politiikka

Arkkipiispa Tapio Luoma ottaa kantaa papin kohukirjoitukseen: "Kirkon tehtävänä ei ole syyllistää maatalouselinkeinon harjoittajia"

Luoman mukaan maataloustuottajat ovat oikeutetusti loukkaantuneita Kuulan kolumnista.
Pasi Leino
Arkkipiispan mukaan viime vuosina monissa yhteyksissä on tullut laajemminkin esiin kokemus siitä, että maatalouselinkeinoa ei yhteiskunnassamme arvosteta.

Arkkipiispa Tapio Luoma on ottanut kantaa pastori Kari Kuulan Kirkko ja Kaupunki -lehdessä julkaistuun kolumniin, jossa Kuula rinnasti paholaisen tuhoteot ja eläintuotannon.

Luoman mukaan maataloustuottajat ovat oikeutetusti loukkaantuneita Kuulan kolumnista.

"Kirkon tehtävänä ei ole syyllistää maatalouselinkeinon harjoittajia vaan ennen muuta tukea heitä", arkkipiispa kirjoittaa Facebookissa.

Kirjoituksessaan Luoma kertoo toimineensa pitkään pappina maaseudulla ja tuona aikana hän oppi arvostamaan maaseudun elämäntapaa.

"Maataloustuottajat tekevät meidän kaikkien kannalta elintärkeää työtä ruoantuotannossa", Luoma toteaa.

Arkkipiispan mukaan viime vuosina monissa yhteyksissä on tullut laajemminkin esiin kokemus siitä, että maatalouselinkeinoa ei yhteiskunnassamme arvosteta.

"Tämän kokemuksen kanssa monet ovat kuitenkin jatkaneet työtään. Meidän kaikkien etu on, että maatalousyrittäjät jaksavat tehtävässään", hän painottaa.

Koska kirkon näkemyksen mukaan kaikki rehellinen työ on arvokasta, on näin ollen myös maatalouselinkeinolla kirkon tuki.

"Maaseudulla tehtävä työ on kutsumustyötä, joka perustuu yhteistyöhön luonnon kanssa ja luonnon kunnioittamiseen. Sillä, kuten kaikella rehellisellä ja yhteiseen hyvään pyrkivällä työllä on Jumalan siunaus", arkkipiispa linjaa.

Aiemmin Kuulan kirjoitukseen on ottanut kantaa myös Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura.

Lue lisää:

Pappi rinnasti paholaisen tuhoteot ja eläintuotannon – nyt asiaan ottaa kantaa Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura: "Vastuullinen maataloustuotanto lähellä kuluttajaa tarvitsee ja ansaitsee kaiken tuen"

Pappi rinnastaa Kirkko ja kaupunki -lehdessä eläintuotannon paholaisen tuhotekoihin ja keskitysleireihin – "Viaton maitokin on kauhea tuote"

Eläintuotantoa paholaismaiseksi kritisoinut pappi: "Haluan pahoitella tuhansin anteeksipyynnöin sitä, että kolumnin kärki osoittautui suomalaiseen maataloustuottajaan"

Lue lisää

Avohakkuu- ja ikimetsäkeskustelu lyö herkästi kipinää

Piispa halusi tutustua lihan- ja maidontuotantoon sekä tuottajiin, toive toteutui Keiteleellä – pontimena vierailulle oli julkisuudessa käyty keskustelu

Kansalliset vaatimukset, kansainväliset markkinat

HS kutsui MTK:n Juha Marttilan ja kolumnillaan kohauttaneen Kari Kuulan yhteiseen haastatteluun – miehet pohtivat kristityn vastuuta