Politiikka

Vihreiden Harjanteen mukaan EU:n kestävän rahoituksen taksonomia ei ole puolueelle hallituskysymys: "Kyllä vihreät aikovat tässä hallituksessa olla"

Atte Harjanteen mukaan puolue saa tavoitteitaan edistettyä paremmin hallituksen sisällä kuin sen ulkopuolella.
Marko Seuranen / Vihreät
"Vihreät aikovat tässä hallituksessa olla eikä taksonomiasta ole tehty hallituskysymystä", Atte Harjanne sanoo.

Vihreiden eduskuntaryhmän tuore puheenjohtaja Atte Harjanne ei vielä kommentoi vihreiden linjaa, jos oppositio tekee vihreän rahoituksen luokittelusta eli taksonomiasta välikysymyksen. Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen ja Liike Nytin kansanedustaja Harry Harkimo ovat väläytelleet välikysymyksen mahdollisuutta.

"Kyllä vihreät aikovat tässä hallituksessa olla eikä taksonomiasta ole tehty hallituskysymystä. Ilmastopolitiikkaa tehdään tietysti kokonaisuutena", Harjanne kertoo MT:lle.

Harjanteen mukaan vihreät pitävät huolen niistä ehdoista, joilla hallitukseen on sitouduttu. Puolueen tavoitteita saa edistettyä paremmin hallituksen sisällä kuin sen ulkopuolella.

"Vihreät pyrkii aina hyvään yhteistyöhön, mutta onhan tämä erikoista, että hallitusohjelma alkaa sanalla ilmastonmuutos, ja lupaa Suomen turvaavan myös luonnon monimuotoisuutta. Nyt otettu kanta on periksi antamista, johon meillä ei ilmastokriisin torjumisessa ole varaa", ympäristöministeriksi nouseva Emma Kari (vihr.) totesi keskiviikkona.

Lue lisää:

Päivi Räsänen: Välikysymystä tulee vakavasti harkita hallitusta repivästä taksonomia-asiasta – "Voidaanko luottaa, että vihreät ministerit edustavat Suomen kantaa?"

Harry Harkimo vaatii Marinin hallituksen eroa rivit hajottaneen metsäpäätöksen takia – "Ei tällä tavalla voi maata johtaa"

Vihreiden Emma Kari tyrmää hallituksen taksonomiapäätöksen – "Nyt otettu kanta on periksi antamista, johon meillä ei ilmastokriisin torjumisessa ole varaa"

Lue lisää

Syyttäjät vaativat Päivi Räsäselle 120:tä päiväsakkoa kiihottamisista kansanryhmää vastaan – "Jutussa ei oteta kantaa Raamatun tulkintaan"

Koronalle altistuneen Iiris Suomelan testissä ei löytynyt tartuntaa

Vihreiden kannattajat ovat aiempaa vasemmistolaisempia, perussuomalaiset oikeistolaisempia

Ylen aluevaalikannatusmittaus: Kokoomus vahvisti kärkipaikkaansa, perussuomalaisten ja demarien kannatus laski, keskustan nousi