Härkäpapu-spelttilaatikko
Tässä makaronilaatikossa härkäpapua on rouheena korvaamassa lihaa. Spelttimakaroneja ei tarvitse ensin keittää, vaan ne kypsyvät laatikossa. Kun nesteenä on kaurajuomaa, niin laatikosta tulee vegaaninen.Härkäpapu-spelttilaatikko
Ainekset
- 1 pkt (noin 300 g) spelttimakaronia (cappellia tai fusillia)
- 1 iso sipuli
- 2 porkkanaa raastettuna
- 2 dl härkäpapurouhetta (tai paahdettua härkäpapurouhetta)
- 4 dl kaurakermaa
- 8 dl vettä
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1/2 tl maustepippuria
- 1 rkl kuivattua basilikaa
- 1 rkl härkäpapukastiketta
- öljyä vuoan voiteluun
Valmistusohje
Voitele uunivuoka. Pilko sipuli ja kuullota se paistinpannussa. Lisää härkäpapurouhe sekä porkkanaraaste. Sekoita joukkoon mausteet ja lopuksi kerma sekä vesi. Kaada pastat (ei tarvitse keittää) sekä kastike vuokaan ja sekoita.
Paista laatikkoa 200 asteessa uunin alaosassa noin 30–40 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


