Aasialaisen mummon kurkut
Riisiviinietikassa on vähemmän happamuutta kuin valkoviinietikassa.
Mummon kurkkuviipaleet maistuvat uudenlaisilta, kun vaihdat maustepaletin aasialaiseen. Kuva: Kari SalonenAasialaisen mummon kurkut
Noin ½ litraa
Ainekset
- 2–3 avomaankurkkua tai 1 kasvihuonekurkku
- ½ limettiä
- ½ punaista chilipalkoa
- ½ ruukkua korianteria
Liemi
- 1 ½ dl vettä
- 1 dl riisi- tai valkoviinietikkaa
- ½ dl sokeria
- ½ rkl suolaa
Valmistusohje
Huuhtele kurkut, limetti ja chilipalko. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Lado kurkut ja limetit puhtaaseen lasipurkkiin niin, että ripottelet väleihin chiliviipaleita ja korianterisilppua.
Mittaa kaikki liemen ainekset kulhoon ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Kaada liemi kurkkujen päälle, sulje, hölskytä ja nosta jääkaappiin vähintään vartiksi.
Tarjoa kesäisten kalaruokien ja aasialaisten makupalojen kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
