Ähkylounaalla luostarissa
Vieraat eivät suinkaan riudu Valamossa nälässä, vaan tarjolla on maistuvaa kotiruokaa.Puuroa, leipää ja laimeaa yrttiteetä?
Ei, vaan vatsa ähkytäyteen seisovasta pöydästä!
Valamon munkkiluostari Heinävedellä ei ole vain askeettisen mietiskelyn ja kehonkurituksen matkakohde, vaan sinne voi tulla myös nautiskelemaan maailman iloja: konstailematonta kotiruokaa, luostarin omia viinejä ja liköörejä ja tietenkin päälle munkkikahvit.
Ravintola Trapesa (suomeksi yhteisateria) tarjoaa ensin aamiaista ja loppupäivän lounasta noutopöydästä 14 euron hintaan. Tällä kertaa oli tarjolla kasvis- ja haukiwallenberg-pihvejä, perunoita ja kermaviilikastiketta, lanttulaatikkoa ja broileria, jälkiruuaksi hedelmärahkaa.
Salaattipöydän helminä erottuivat muikut, hapankaali ja itse leivottu mallasleipä, jota myydään myös mukaan. Leipä onkin harvoja herkkuja, joka tehdään ihan itse. Tukusta on iso apu, sillä luostarissa käy 100 000 vierailijaa vuodessa.
Keittiö ostaa marjoja ja sieniä seudun poimijoilta, ja luostari aikoo laajentaa marja-, yrtti- ja vihannesviljelyään.
Kahvila-ravintola Trapesa, Valamon luostari, Valamontie 42, 79850 Uusi-Valamo
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

