Vorschmack
Vorschmack on itäeurooppalainen liharuoka., joka valmistuu jauhelihasta ja anjoviksista. Tarjoa se blinien, uuniperunoiden tai muusin kanssa.

Jauhelihasta ja anjoviksista tehty vorschmack tarjotaan perinteisesti smetanan, maustekurkun ja etikkapunajuuren seurana. Kuva: Jaana Kankaanpää
Vorschmack
noin 10 bliniin
Ainekset
- 300 g (lampaan)jauhelihaa
- 1 iso sipuli
- 2 rkl voita
- 4 anjovisfileetä
- 1 1/2 rkl vahvaa tomaattisosetta
Lisäksi
- smetanaa
- etikkapunajuuria
- suola- tai maustekurkkua
Valmistusohje
Leikkaa sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi ja ruskista yhdessä jauhelihan kanssa. Mausta hienonnetulla anjoviksella ja tomaattisoseella.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Hauduta kypsäksi kannen alla. Tarjoa blinien sekä etikkasäilykkeiden kanssa.
Osaston luetuimmat
- Kantarellien säilöntä kannattaa tehdä näin: 2 helppoa ja varmaa tapaa
- Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"
- Aarre | Mustatorvisienikeitto
- Säilö puolukat näin – superhelppo ja perinteinen tapa toimii varmasti
- Italialainen kikka vähentää ruoan valmistukseen käytettävää aikaa – hyödynnä vaihtoehto tomaattimurskalle
- Makaronin saatavuus paranee entisestään Suomessa: Raision uusi pastalinja käynnistyi
- Leivon Leipomo täyttää 110 vuotta – tamperelaista perheyritystä johtaa neljä serkusta