
Söin täällä: Palkitun Verso-ravintolan menu ei ole pelkkää piperrystä
Ainoa selkeä miinus jyväskyläläiselle ravintolalle tulee lihan alkuperästä.Jyväskylän kävelykadun sykkeessä sijaitsee vuonna 2019 avattu hotelliravintola Verso. Toptasten lukijat äänestivät Verso Urban Bar & Kitchenin Suomen neljänneksi parhaaksi hotelliravintolaksi 2021.
MT testasi Verso-ravintolan kausimenun helmikuussa. Tarjoilija toi ensin pöytään maukasta talon mallasleipää ja patonkia. Varsinainen alkuruoka sisälsi muikunmätiä, tattariblinia ja täyteläistä vuolukermaa. Annan ison plussan blinien rapeasta kuoresta ja pieniksi silputuista sipuleista.
Pääruokana tarjottiin ankanrintaa, myskikutpitsapyreeta ja parmesanperunaa. Ankka maistui herkulliselta, mutta annoksessa oli hieman liikaa suolaa. Tarjoilija kertoi, että ankan liha tulee harmillisesti Ranskasta saatavuusongelman vuoksi. Menun muut raaka-aineet olivat kotimaisia.
Verson pääruoka koostui ankanrinnasta, myskikurpitsapyreestä ja parmesanperunasta. Kuva: Juho MäkeläMenun napakympiksi osoittautui runsas jälkiruoka. Creme bruleessa oli kunnon rapsahtava kuori ja sorbetissa maistui vadelma.
Tarjoilija palveli erittäin ystävällisesti ja rennolla tyylillä. Ravintolan sisustus yhdisti vanhoja ja uusia elementtejä. Kävynmuotoisista valaisimista tuli tyylikästä tunnelmavaloa tilaa. Kokonaisuutena Versolle voi antaa kiitettävän arvosanan. Menu ei ollut pelkkää piperrystä, vaan ruoka täytti vatsan.
Verso Baari & Keittiö, Kauppakatu 35 Jyväskylä.
Verso Baari & Keittiö, Kauppakatu 35 Jyväskylä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat









