Söin täällä: Valkoviini kruunasi suussasulavan herkullisen kalakeiton
Perskutarallaa! Kalakeitto oli niin hyvää, etten ehtinyt ottaa kuvaa höyryävästä lautasestani!
Maxin Kalan lounas on tarjolla Espoon Kauklahden myymälässä tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Kuva: Kimmo LundénSöin kermaisan lohikeiton Maxin kalassa, Espoon Kauklahdessa.
Nyt oli kaikki kohdillaan. Kalaa riittävästi, keitossa varmuudella voita, suutuntuma hyvä.
Perunat, arvasin oikein: Lapin puikulaa.
Eivät hajonneet keittoon, vaan pysyivät kiinteinä ja silti kypsyneinä suuhun saakka.
Tilliä tietenkin ja suola kohdillaan.
Palan painikkeeksi Maxin erinomaista saaristolaisleipää, todennäköisesti siirappikuorrutuksella.
Sen verran täysmaitoon tehty keittoannos, että vesi sopi arkilounaan kanssa.
Perunat, arvasin oikein: Lapin puikulaa.
Mutta mikä tässä tekee jonkin säväyksen lisää?
Keittiö kuulee kalatiskillä palvelleelle Jussi Ahoselle ääneen lausutun kysymyksen.
Keittiöstä kajahtaa:
”Valkoviiniä loraus.”
Sepä se! Kuiva valkoviini sopii moneen keittoon ja kastikkeeseen kotikeittiössäkin. Kalleinta viiniä ei ruokaan kannata lorauttaa, alahyllyn valkoviini ajaa saman asian ruuanlaitossa.
Puikulaperuna, kerma ja voikin olivat oikein tunnistettuja lounasannoksestani. Lohi oli Norjasta lennättyä ja vuonoissa kasvatettua lohta.
Toisen annoksen tilasin kotiin viemisiksi pienessä, hyvin suljetussa muovisangossa.
Seuraavan päivän lounaaksi tilasin tiskiltä mukaan pari siivua lehtevää lohipiirakkaa.
Ilman takaiskua en kuitenkaan Kauklahden Maxin Kalan lounaalta selvinnyt:
Perskutarallaa! Kalakeitto oli niin hyvää, etten ehtinyt ottaa kuvaa höyryävästä lautasestani!
Maxin Kala, K-Supermarket Lasihytti, osoite: Lasihytti 2, 02780 Espoo.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat










