Klassinen routapaisti sopii niin arkeen kuin juhlaan
Jos on hirvenpaistia ja vaikkapa juhlat tulossa, on routapaisti loistava valinta. Sen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen, sillä valmistus vaatii aikaa.
Routapaisti sopii sekä arkeen että juhlaan. Sen voi hyvin valmistaa etukäteen ja se sopii monien erilaisten lisukkeiden kanssa. Kuva: Daniela AnderssonRoutapaisti
- 1,5 kg hirven- tai peuranpaistia (pakastettua)
- Liemi
- 1 dl suolaa
- 2 rkl sokeria
- 1 l vettä
- ½ dl kuivattua rosmariinia
- ½ dl kuivattua timjamia
- 5‒6 katajanmarjaa
- ½ dl roseepippuria
- morttelissa hienonnettua mustapippuria
- 3–4 valkosipulinkynttä palasina
- muita mausteita maun mukaan
Nosta jäinen paisti uunipellille. Paista 75 asteessa noin 10 tuntia. Käännä muutamia kertoja.
Pistä lihalämpömittari muutaman tunnin kuluttua lihaan, kun se on sulanut hieman.
Routapaisti on valmis, kun mittari osoittaa noin 70 astetta. Lihan pitää jäädä hieman punertavaksi.
Sekoita liemi. Mausteet voi hienontaa etukäteen. Aseta liha kokonaan liemen peittoon. Pidä viileässä vähintään viisi tuntia. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



