Kokeile täyttää suolaiset letut kantarellimuhennoksella – tämä täyte sopii myös leivälle
Ranskankermapohjainen, omenalla maustettu kantarellimuhennos sopii mainiosti lettujen täytteeksi.
Ranskankermapohjainen kantarelliseos on herkullinen lettujen täyte. Omena antaa täytteelle pikantin maun. Kuva: Sanne KatainenOmena ja ranskankerma tuovat muhennokseen hapokkuutta, jota sienet tasapainottavat. Muhennos sopii myös leipien ja rieskojen täytteeksi.
Kantarelliletut
4 annosta
- Ainekset
- 5 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- n. 5 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- ½ tl suolaa
- Paistamiseen
- 2 rkl voita
- Kantarellitäyte
- 1 l kantarelleja
- 10 cm pala purjoa
- ½–1 omena (hapokas lajike)
- 1 rkl voita tai rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- Lisäksi
- juustoraastetta
Valmistusohje
Valmista lettutaikina sekoittamalla maitoon muut aineet. Anna turvota sienten käsittelyn ajan.
Puhdista ja hienonna sienet. Leikkaa purjo pitkittäin halki, pese ja hienonna. Pese omena, kuori tarvittaessa ja raasta hedelmäliha.
Nosta sienet kylmälle pannulle ja kuumenna sekoitellen, kunnes niistä irtoava neste on haihtunut. Lisää pannulle purjot, omenaraaste ja rasva. Sekoittele, kunnes kasvikset ovat laiskistuneet. Lisää suola ja ranskankerma. Sekoita ja pidä lämpimänä lettujen paistamisen ajan.
Paista lettutaikina letuiksi rasvassa pannulla. Tarjoa sienitäytteen, juustoraasteen ja salaatin kanssa.
Vinkki: Voit korvata kantarellit esimerkiksi herkkutateilla tai suppilovahveroilla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
