Sorsapiirakka
Ruokaisa piirakka sopii kevyeksi lounaaksi tai tarjottavaksi iltapalana tai vierasvarana. Kuva: Sanne KatainenSorsapiirakka
Ruokaisa sorsapiirakka sopii kevyeksi lounaaksi tai tarjottavaksi iltapalana tai vierasvarana. Erilaisia suolaisia piirakoita on helppo ja nopea valmistaa pakastimesta löytyvästä kypsästä linnunlihasta.
Ainekset
noin 8 annosta
- 1 pkt (400 g) ruistaikinaa (pakaste)
- 2 kypsää sorsan rintafileetä
- 1 pkt (170 g) pekonia
- ½ dl kuivattuja metsäsieniä tai ½ l tuoreita, puhdistettuja kantarelleja tai herkkutatteja
- ½ dl tuoretta timjamia
- ½ tl suolaa
- 1 prk (200 g) ranskankermaa
- 1 dl kermaa
- 1 ps (150 g) juustoraastetta
Valmistusohje
Painele sulanut piirakkataikina läpimitaltaan 24-senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Leikkaa kypsät sorsan rintafileet suikaleiksi. Paloittele pekoni ja paahda rapeaksi paistinpannulla. Nosta loppuvaiheessa joukkoon sorsasuikaleet ja sienet. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä noin 20 minuuttia ja purista kuivaksi ennen pannulle lisäämistä. Jos käytät tuoreita sieniä, kuumenna niitä toisella pannulla ja lisää pekoni-sorsaseoksen joukkoon vasta, kun sienien enin neste on haihtunut. Kuumenna seosta hetki ja nosta pannu pois liedeltä.
Lisää pannulle mausteet, kermat ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi ja kumoa esipaistetulle piirakkapohjalle. Jatka kypsentämistä vielä noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut sopivasti väriä.
Vinkki: Ruistaikinan tilalla voi käyttää myös muita suolaisille piirakoille tarkoitettuja piirakkataikinoita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
