
Mamulandian Falafel ruokki 600 Kauhavalla
Ruoka-annokset valmistettiin ja tarjottiin vieraille vastaanottokeskuksen asukkaiden voimin.
13-vuotias turvapaikanhakija Hussein Ali, Kauhavan vastaanottokeskuksen johtaja Ilkka Peura ja työtoiminnan ohjaaja Minna Torkkola pitivät sunnuntaista ruokatapahtumaa onnistuneena. Kuva: Jukka Koivula
Muhammad Jamal Faris (vas.), Firas Abed Al-Hassan ja Ameera Jamel häärivät Falafel-päivässä keittiön puolella. Kuva: Jukka KoivulaKAUHAVA
Kauhavan vastaanottokeskuksen Mamulandian Falafel -tapahtuma houkutteli paikalle tänään sunnuntaina satoja ruokailijoita.
Illan mittaan yli 600 vierailijaa pääsi tutustumaan Lähi-idän ruokakulttuuriin.
"Ruuanlaitto on Lähi-idän kulttuureissa ihmisillä verissä. Ruuan valmistus on pyörinyt täällä tänä iltana täysin omatoimisesti turvapaikanhakijoiden toimesta", Kauhavan vastaanottokeskuksen johtaja Ilkka Peura sanoo.
Falafelit, salaatit ja taikinat valmistettiin ja tarjoiltiin vieraille kahdenkymmenen hengen ydinporukan voimin.
"Laitamme vastaanottokeskuksessa usein itse ruokaa, joten urakka ei ole vaikea. On hienoa, että suomalaiset voivat tällä tavalla tutustua arabiruokaan", keittiössä häärivä Ameera Jamel toteaa.
Kauhavan vastaanottokeskuksen asukkaina on ihmisiä eri maista sekä useista etnisistä ja uskonnollisista ryhmistä.
"On shiioja ja sunneja, afgaaneja, syyrialaisia, irakilaisia, syyrialaisirakilaisia, iranilaisia, somaleita ja suomalaisia. Mutta täällä on linjattu, että olemme kaikki yhtä perhettä, Mamulandian kansalaisia. Taustalla ei ole merkitystä täällä Kauhavalla", Peura toteaa.
Ruokasali alkaa täyttyä kauhavalaisista ja ympäryskuntien asukkaista, ja ruokatiskille muodostuu jonoa.
Vastaanottokeskuksen johtaja on mielissään.
"Joutilaisuus on ittestä perkeleestä. On äärimmäisen tärkeää, että vastaanottokeskuksen asukkailla on mielekästä tekemistä ja päivärytmi. Olen tosi ylpeä siitä, miten hyvin ravintolapäivä pyörii ihan omillaan. Ei tässä itse tarvitse kuin olla ja hengailla", Peura veistelee.
Kauhavan vastaanottokeskuksen väki tempaisi Falafel-tapahtuman merkeissä ensi kerran viime marraskuussa ravintolapäivän yhteydessä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
