Broilerivuoka
Broilerin paistileikkeet ovat luuttomia, joko nahallisia tai nahattomiksi leikattuja reisipaloja. Välimerelliseen vuokaan upotetaan niiden lisäksi riisiä ja runsaasti maukkaita kasviksia
Broilerin paistileikkeet ovat luuttomia, joko nahallisia tai nahattomiksi leikattuja reisipaloja. Välimerelliseen vuokaan upotetaan niiden lisäksi riisiä ja runsaasti maukkaita kasviksia. Kuva: Jaana KankaanpääBroilerivuoka
4 annosta
Ainekset
- 4 broilerin paistileikettä (luullinen reisi, maustamaton)
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 punainen paprika
- 1 keltainen paprika
- 200 g kesäkurpitsaa
- 1 sipuli
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 1 dl mustia kivettömiä oliiveja
- 2 1/2 dl pitkäjyväistä tummaa riisiä
- 1/2 l kanalientä
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 2 tl yrttimausteseosta
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruuanvalmistusta. Mausta paistileikkeet suolalla ja pippurilla.
Huuhtele ja halkaise paprikat, poista siemenet. Paloittele paprikat ja kesäkurpitsa. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Valuta oliivit.
Levitä riisit voidellun uunivuoan (3-litrainen) pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
Lisää paprikat, kesäkurpitsat, sipulit ja oliivit. Paina paistileikkeet tasaisin välein joukkoon. Sekoita lämpimään kanaliemeen tomaattimurska ja mausteet.
Kaada liemi tasaisesti ainesten päälle vuokaan. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia, kunnes broileri ja riisi ovat kypsiä.
Anna ruuan vetäytyä folion alla kymmenen minuuttia ennen tarjoamista.
Vinkki
Voit kokeilla broilerin kypsyyttä työntämällä puisen cocktailtikun palan paksuimpaan kohtaan. Kun ulos tihkuva neste on kirkasta, on liha kypsää.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

