Juuressalaatti
Valmiiksi pestyjen juuresten säilyvyys on rajallinen. Jos niitä on jäänyt jouluruokien valmistuksesta, niin hyödynnetään ne joko raasteeksi tai ruokaisan salaatin aineksena.Juuressalaatti
4 annosta
Ainekset
- 3–4 (300 g) punajuurta
- 2–3 (300 g) porkkanaa
- 2 (150 g) punasipulia
- 2 rkl voita
Marinadi
- 1 dl rypsiöljyä
- 1/2 dl vettä tai omenamehua
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 2 rkl hunajaa tai siirappia
- 1 tl suolaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 oksa rosmariinia tai timjamia
Lisäksi
- 1 prk (180 g) salaattijuustokuutioita
- 1 omena
- 1 pussi jääsalaattia
- 1 dl pähkinöitä
Valmistusohje
Kuori ja paloittele punajuuret, porkkanat ja punasipulit. Voitele uunipannu tai iso uunivuoka. Levitä kasvikset tasaisesti pannulle. Kypsennä uunin yläosassa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Kääntele lastalla kerran paistamisen aikana.
Sekoita marinadin ainekset, lisää yrtti hienonnettuna. Laita paahtuneet kasvikset kulhoon ja sekoita marinadi kuumien kasvisten joukkoon. Anna maustua peitettynä kylmässä seuraavaan päivään.
Kerrostele laakealle tarjoiluvadille revitty jääsalaatti, kuutioitu omena, valutetut salaattijuustokuutiot sekä pähkinät. Lisää vielä juureskuutiot marinadin kanssa. Voit tehdä myös annokset suoraan lautasille. Ruokaisa salaatti sopii iltapalaksi leivän kanssa tai pääruuan lisäkkeeksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

