Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Juuressalaatti

Valmiiksi pestyjen juuresten säilyvyys on rajallinen. Jos niitä on jäänyt jouluruokien valmistuksesta, niin hyödynnetään ne joko raasteeksi tai ruokaisan salaatin aineksena.
Juuressalaatti on maistuva iltapala sekä värikkyydessään ilo silmälle.
Juuressalaatti on maistuva iltapala sekä värikkyydessään ilo silmälle. Kuva: Jaana Kankaanpää

Juuressalaatti

4 annosta

Ainekset

  • 3–4 (300 g) punajuurta
  • 2–3 (300 g) porkkanaa
  • 2 (150 g) punasipulia
  • 2 rkl voita

Marinadi

  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1/2 dl vettä tai omenamehua
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 2 rkl hunajaa tai siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 oksa rosmariinia tai timjamia

Lisäksi

  • 1 prk (180 g) salaattijuustokuutioita
  • 1 omena
  • 1 pussi jääsalaattia
  • 1 dl pähkinöitä

Valmistusohje

Kuori ja paloittele punajuuret, porkkanat ja punasipulit. Voitele uunipannu tai iso uunivuoka. Levitä kasvikset tasaisesti pannulle. Kypsennä uunin yläosassa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Kääntele lastalla kerran paistamisen aikana.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita marinadin ainekset, lisää yrtti hienonnettuna. Laita paahtuneet kasvikset kulhoon ja sekoita marinadi kuumien kasvisten joukkoon. Anna maustua peitettynä kylmässä seuraavaan päivään.

Kerrostele laakealle tarjoiluvadille revitty jääsalaatti, kuutioitu omena, valutetut salaattijuustokuutiot sekä pähkinät. Lisää vielä juureskuutiot marinadin kanssa. Voit tehdä myös annokset suoraan lautasille. Ruokaisa salaatti sopii iltapalaksi leivän kanssa tai pääruuan lisäkkeeksi.