Riistapyörykät ruotsalaiseen tapaan: tarjoa etikkakurkkujen ja puolukoiden kera
Riistapyöryköissä on rutkasti makua.
Ruotsalaiset lihapyörykät maistuvat kotoisilta puolukkalisällä ja riistajauhelihasta pyöriteltynä. Kuva: Jarno MelaRuotsi on onnistunut liittämään maatunnisteensa lihapulliin, jotka mekin mielellään omimme. Länsinaapurissa lihapulla-ateriaan kuuluu oleellisena osana puolukat ja pikkelöidyt kurkut. Kun lihapullat pyöräytetään vielä riistajauhelihasta, sopii kutsua pöytään arvovieraita.
Ruotsalaiset riistapyörykät
noin 50 pikkupyörykkää
- Ainekset
- 400 g peuran tai hirven jauhelihaa
- 1 sipuli hienonnettuna
- 1 dl korppujauhoja
- 1 prk (200 g) kermaa
- 1 kananmuna
- ¾ dl puolukoita
- 1 rkl puolukkahilloa
- 1 rkl sinappia
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- Paistamiseen
- voita
- Kastike
- 2 dl vispikermaa
- 2–3 rkl kokojyväsinappia
- 1 rkl soijakastiketta
Valmistusohje
Ota jauheliha huoneenlämpöön varttia ennen ruoanlaittoa.
Kuori ja silppua sipuli. Kuullota se voissa paistinpannussa. Anna jäähtyä hetki.
Sekoita korppujauhot ja kerma kulhossa. Anna turvota hetki ja lisää sitten muut aineet. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Ota murekemassasta paloja ja pyörittele ne palloiksi öljyllä tai vedellä kostutetuin käsin.
Paista puolukkalihapullat muutamassa erässä voissa paistinpannussa, kunnes ne ovat kauttaaltaan kauniin ruskeita.
Mittaa kastikkeen aineet pannulle. Keitä 2–3 minuuttia, kunnes kastike sakenee.
Tarjoa pyöryköiden kanssa perunasosetta, kastiketta, puolukkasurvosta ja pikkelöityjä kurkkuja.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

