Nuudeli-katkarapusalaatti vie ajatukset lämpimään
Nuudelin, katkaravun ja avokadon yhdistävä salaatti toimii erinomaisesti lounaana.Nuudeli-katkarapusalaatin kastike tehdään avokadosta. Kauniin vihreä kastike tummu helposti, jos sen valmistaa etukäteen. Tummumista voi estää laittamalla avokadon kiven kastikkeeseen. Kastike säilytetään tiiviissä rasiassa, sillä happi nopeuttaa tummumista.
Nuudeli-katkarapusalaatti
4‒6 annosta
- Ainekset
- 100 g (riisi)nuudelia
- 1 pussi (180 g) katkarapuja
- 1 (200 g) kurkku
- 1 punasipuli
- 1 punainen, mieto chilipalko tai
- puolikas suippopaprikaa
- 2 tl soijakastiketta
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1 ruukku korianteria
- 1 dl cashewpähkinöitä
- puolikkaan limetin mehu
- 1 rkl oliivi- tai seesamöljyä
- Avokadokastike
- 1 iso (noin 220 g) avokado
- 1 valkosipulin kynsi
- 2 dl turkkilaista jugurttia
- puolikkaan limetin mehu
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele lävikössä kylmällä vedellä. Saksi nuudelit lyhyemmiksi pätkiksi. Valuta nuudelit ja sulatetut katkaravut. Leikkaa kurkku tikkumaisiksi paloiksi. Kuori ja puolita punasipuli. Leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Jos viipaleet tuntuvat liian voimakkailta raakana, niin laita viipaleet kulhoon ja kuumenna puolisen minuuttia mikroaaltouunissa. Jäähdytä. Poista chilistä siemenet ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Sekoita nuudelit, katkaravut, hienonnettu korianteri, soijakastike, pähkinät ja mustapippuri keskenään. Valuta päälle limetin mehua sekä öljyä.
Avokadokastike
Halkaise kypsä avokado. Poista kivi ja lusikoi hedelmäliha kulhoon. Kuori valkosipuli ja pilko. Soseuta kaikki kastikkeen ainekset keskenään sauvasekoittimella. Tarjoa kastike salaatin kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

