Haukimureke
Hauki on vaalealihainen, miedonmakuinen ja vähärasvainen saaliskala. Vaikka isot kalat ovat puisevia, ne sopivat erinomaisesti murekkeeseen.
Hauki on vaalealihainen, miedonmakuinen ja vähärasvainen saaliskala. Vaikka isot kalat ovat puisevia, ne sopivat erinomaisesti murekkeeseen. Kuva: Jaana KankaanpääHaukimureke
8 annosta
Ainekset
- 2 (500 g) nahatonta haukifileetä
- 2 dl kuohukermaa
- 3 vaaleaa paahtoleipäviipaletta
- 2 keltuaista
- 1 tl suolaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl valkopippuria
- 2 valkuaista
Koristeeksi
- sitruunaa
- ruohosipulia
Valmistusohje
Jauha kalafileet mahdollisimman kylminä hyvin hienoksi lihamyllyllä tai monitoimikoneessa. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuesti pois.
Lisää kalamassan joukkoon muut ainekset valkuaisia lukuun ottamatta ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele taikinan joukkoon. Valkuaisvaahto sitoo ilmaa ja tekee murekkeesta kuohkean.
Taikinaa ei kannata sekoittaa liikaa.
Laita massa voideltuun ja korppujauhotettuun noin litran vuokaan tai annosvuokiin.
Kypsennä uunissa 175 asteessa noin tunti. Annosvuoassa mureke kypsyy vähän nopeammin. Kumoa tarjolle ja koristele ruohosipulilla ja sitruunaviipaleilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
