Jugurttivanukas

Perinteinen panna cotta tehdään kermaan, mutta kevyemmän vaihtoehdon saa käyttämällä jugurttia.
Perinteinen panna cotta tehdään kermaan, mutta kevyemmän vaihtoehdon saa käyttämällä jugurttia. Raikas jugurttivanukas nautitaan tuoreiden mustikoiden ja vadelmien kera.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Jugurttivanukas

8 annosta

Ainekset

  • 3 liivatelehteä
  • 5 dl maitoa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 prk (400 g) turkkilaista jugurttia
  • 1 rkl vaniljasokeria

Lisäksi

  • tuoreita marjoa
  • sitruunamelissan lehtiä

Valmistusohje

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Kuumenna maito kiehuvan kuumaksi. Lisää sokeri ja kuiviksi puristetut liivatelehdet. Sekoita. Jäähdytä seos kädenlämpöiseksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mausta jugurtti vaniljasokerilla. Sekoita haalea maitoseos ja jugurtti keskenään. Annostele laseihin tai jälkiruokakulhoihin. Peitä annokset kelmulla.

Anna hyytyä yön yli jääkaapissa tai vähintään ¬ kolme tuntia.

Laita annosten päälle tuoreita marjoa ja sitruunamelissan lehtiä.