Ranskalainen sienimunakas

Ranskalainen sienimunakas
2 annosta
Ainekset
- 4 munaa
- 4 rkl maitoa
- 1/4 tl suolaa
- 2 rkl voita
Sienimuhennos
- 2 dl sieniä, esimerkiksi suppilovahveroita
- 2 rkl voita
- 1 sipuli
- pari oksaa tuoretta timjamia
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 dl ruokakermaa
Kuorrutus
- 1 dl juustoraastetta, esimerkiksi mozzarella
Valmistusohje
Valmista ensin täyte. Kuumenna pannulla hienonnetut sienet. Kun neste on haihtunut, lisää pannulle hienonnettu sipuli ja voi. Kypsennä hetki. Lisää ruokakerma ja mausteet.
Vatkaa munat kulhossa haarukalla, lisää maito ja mausteet. Kuumenna pannu ja lisää sille voita. Kun rasva on hiukan ruskistunut, lisää munakasseos pannulle. Vähennä lämpöä.
Vedä kypsyvää seosta puuhaarukalla pohjaa pitkin pannun keskustaan päin. Kun munakas on melkein hyytynyt, lisää toiselle reunalle täytteen ainekset. Anna kuumentua hetki kannen alla.
Kallista pannua ja valuta toinen puoli uunin kestävälle vadille tai lautaselle ja käännä toinen puoli päälle. Munakkaasta tulee puoliympyrän muotoinen. Ripottele juustoraaste päälle. Kuorruta 250 asteessa noin 5 minuuttia eli kunnes juustoraaste on saanut väriä.
Osaston luetuimmat
- Tämä ravinteikas kala oli ennen suomalaisten arkiruokaa, mutta nykyään sitä purkitetaan Suomessa enää yhdessä paikassa24.6. Tilaajalle
- Makkarakupit3.6.2016
- Raparperikiisseli8.6.2018
- Sarin kotikahvilassa kelpaa pysähtyä piirakalla ‒ pohdintaa aiheutti, voiko I love Kuhmoinen -läpyskän syödä25.6.
- Muurinpohjaletut18.6.2019
- Raparperimehu15.5.2019
- Mummon lihapullat10.3.2017