Ranskalainen sienimunakas

Munakas on pikaruokaa. Tarvitset siihen 1–2 munaa henkeä kohden ja nestettä noin ruokalusikallisen munaa kohden. Ranskalainen munakas saa makunsa sienistä ja timjamista.
Valitse sienimunakkaan kuorrutukseen juustoraaste, joka sulaa tasaisesti pinnalle. Tässä munakkaassa on mozzarellaraastetta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ranskalainen sienimunakas

2 annosta

Ainekset

  • 4 munaa
  • 4 rkl maitoa
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl voita

Sienimuhennos

  • 2 dl sieniä, esimerkiksi suppilovahveroita
  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli
  • pari oksaa tuoretta timjamia
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1 dl ruokakermaa

Kuorrutus

  • 1 dl juustoraastetta, esimerkiksi mozzarella

Valmistusohje

Valmista ensin täyte. Kuumenna pannulla hienonnetut sienet. Kun neste on haihtunut, lisää pannulle hienonnettu sipuli ja voi. Kypsennä hetki. Lisää ruokakerma ja mausteet.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vatkaa munat kulhossa haarukalla, lisää maito ja mausteet. Kuumenna pannu ja lisää sille voita. Kun rasva on hiukan ruskistunut, lisää munakasseos pannulle. Vähennä lämpöä.

Vedä kypsyvää seosta puuhaarukalla pohjaa pitkin pannun keskustaan päin. Kun munakas on melkein hyytynyt, lisää toiselle reunalle täytteen ainekset. Anna kuumentua hetki kannen alla.

Kallista pannua ja valuta toinen puoli uunin kestävälle vadille tai lautaselle ja käännä toinen puoli päälle. Munakkaasta tulee puoliympyrän muotoinen. Ripottele juustoraaste päälle. Kuorruta 250 asteessa noin 5 minuuttia eli kunnes juustoraaste on saanut väriä.