Herkullinen vegaaninen syyssadon piiras syntyy kokonaan kasviperäisistä aineksista

Vegaaniseen sadonkorjuupiiraaseen käytetään kauravalmisteita ja kasvisjuustoa maitotuotteiden sijaan.
Hiivataikinapohjainen sadonkorjuupiirakka sopii myös vegaanin ruokavalioon.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Syyssadon piiras

6–8 annosta

  • Ainekset
  • Pohja
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1/4 pak (à 50 g) hiivaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 d vehnäjauhoja
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • Täyte
  • 3 (300 g) porkkanaa
  • pala 100 g) purjoa
  • 100 g selleriä
  • 23 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl balsamietikkaa
  • puoli ruukkua tuoretta timjamia
  • 1/2 rkl suolaa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1 pussi (150 g) mozzarella kasvisjuustoraastetta
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 prk (250 ml) aito kauraruokaa

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää kaurahiutaleet ja vehnäjauhot ja lopuksi öljy. Taputtele pohjataikina öljyllä voidellun piirasvuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle. Anna pohjan kohota liinan alla.

Kuori porkkana ja selleri. Raasta hienoksi raasteeksi. Viipaloi hyvin huuhdeltu purjo. Hienonna valkosipulin kynnet. Kuumenna öljy pannulla. Lisää kasvikset ja hauduta noin 3 minuuttia sekoitellen.

Mausta pannulla oleva kasvisseos. Anna jäähtyä hetki. Sekoita juustoraaste sekä perunajauhot joukkoon. Levitä täyte kohonneelle pohjalle. Kaada kauraruokavalmiste päälle. Paista 200 asteessa 3540 minuuttia.