Maukas herkku makeista paprikoista – balsamicokastike kruunaa piiraat
Simppelit piiraat ladotaan pellille totutusta poikkeavassa järjestyksessä ja käännetään ylösalaisin paistamisen jälkeen. Yrttiset paprikakuutiot ja balsamicokastike viimeistelevät maun.Näissä piirakan ladonta tehdään totutusta poiketen, niin että täyte tulee alle ja taikina päälle. Kypsentämisen jälkeen piiraat käännetään ja viimeistellään tuoreilla, yrtein maustetulla paprikakuutioilla sekä balsamicokastikkeella. Koko homma on rentoa ja helppoa, joten vähemmänkin leiponut onnistuu herkullisten piiraiden kanssa.
Ylösalaisin paprikapiiraat
10 piirasta
- Ainekset
- 1 pkt (500 g) voitaikinalevyjä (pakaste)
- 2 paprikaa
- 1 dl juustoraastetta
- noin 70 g briejuustoa
- 1 tl timjamia
- ¼ tl mustapippuria
- 1 kananmuna
- ½ dl hienonnettuja yrttejä (esim. basilikaa, timjamia)
- 1 rkl balsamicokastiketta
Valmistusohje
Levitä taikinalevyt sulamaan leivinpaperin päälle. Leikkaa sulaneet levyt kahdeksi neliöksi. Kauli neliöitä hiukkasen isommiksi.
Huuhtele paprikat ja koverra pois kanta ja siemenet. Leikkaa toinen paprika viipaleiksi ja toinen kuutioiksi. Nosta 1–2 paprikarengasta leivinpaperin päälle pellille kymmeneen kohtaan. Jaa renkaiden sisään briejuustonpaloja ja juustoraastetta. Mausta timjamilla ja mustapippurilla.
Nosta jokaisen keon päälle taikinaneliö ja painele reunoja haarukalla. Voitele taikinoiden pinnat munalla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, tai kunnes pinnat ovat saaneet sopivasti väriä. Ota uunista ja anna jäähtyä.
Sekoita paprikakuutioihin hienonnettuja yrttejä. Käännä piiraat ylösalaisin ja jaa päälle paprika-yrttiseosta. Viimeistele balsamicokastikkeella.
Vinkki: Voit käyttää piiraissa eri värisiä paprikoita.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

