Espanjalainen paprikakastike
Espanjalainen paprikakastike tuo oman tulisen lisänsä kana- tai kasvisateriaan. Kuva: Jaana KankaanpääEspanjalainen paprikakastike
6 annosta
Ainekset
- 1/2 dl kuorittuja manteleita
- 2 palaa paahtoleipää
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 punaista paprikaa
- 2 tomaattia
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippurirouhetta
- (kasvisten keitinlientä)
Valmistusohje
Levitä mantelit ja paahtoleivät leivinpaperin päälle uunipannulle. Paahda 225 asteessa noin 5 minuuttia kauniin väriseksi. Ota pois pannulta. Kuori valkosipulit ja poista paprikoista kannat ja siemenet. Laita pannulle kuoritut valkosipulit, paprikan puolikkaat sekä halkaistut tomaatit. Valuta öljy kasvisten päälle. Paahda kasviksia uunissa noin 20 minuuttia. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Sekoita karkeaksi kastikkeeksi. Voit myös soseuttaa sauvasekoittimella. Ohenna halutessasi kasvisliemellä tai tomaattimehulla. Tarjoa lihan, kalan tai kasvisten kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

