Ihastuta brunssilla: Suolaiset pinaattivohvelit lohitäytteellä
Suolaiset vohvelit ovat ihanan rapeita.
Pinaatin pilkuttamat vohvelit saavat päälleen reilut nokareet raikasta ja maukasta savulohitäytettä. Kuva: Helena Saine-LaitinenPinaattivohvelitaikinan ja savulohitäytteen voit tehdä valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä iltana. Aamulla vain vohvelirauta kuumaksi ja paistelemaan. Jos et omista vohvelirautaa, voit tehdä samasta taikinasta söpöjä ohukaisia paistinpannulla.
Pinaattivohvelit lohitäytteellä
noin 10 kpl
- Ainekset
- Vohvelitaikina
- 2 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- 2 dl hiivaleipäjauhoja
- 1 dl grahamjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 ps (150 g) hienonnettua pinaattia (pakaste)
- Lisäksi
- rypsiöljyä paistamiseen
- Täyte
- 2 kananmunaa
- 300 g savulohta
- 1 prk (200 g) ranskankermaa
- 3 rkl ruohosipulia silputtuna
- 1 rkl pieniä kapriksia
- 3 tl karkeaa sinappia
- 2 tl piparjuurta tuubista
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- Koristeeksi
- babypinaatinlehtiä
Valmistusohje
Riko munat kulhoon. Vatkaa munien joukkoon neste, jauhot, leivinjauhe, suola ja rasva. Lisää joukkoon sulatettu pinaatti (ei tarvitse valuttaa) ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.
Keitä munat koviksi, 9 minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla ja kuori munat.
Poista kalasta nahka ja paloittele lohi kulhoon. Hienonna kananmunat ja kumoa kulhoon. Sekoita joukkoon loput täyteaineet. Tarkista maku.
Kuumenna vohvelirauta ja voitele paistopinnat kevyesti öljyllä. Paista taikinasta vohveliraudalla vohveleita. Lisää pannuun rasvaa tarvittaessa.
Tarjoa vohvelit vastapaistettuina savulohitäytteen kanssa. Koristele babypinaatinlehdillä.
Vinkki! Voit pakastaa ylimääräiset vohvelit tai puolittaa vohvelitaikinan.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
