Sieni-juustokeitto

Sieni-juustokeitto on rikastettu speltillä. Spelttisuurimot kannattaa panna likoamaan jo edellisenä iltana.
Sieni-juustokeitto on rikastettu speltillä. Spelttisuurimot kannattaa panna likoamaan jo edellisenä iltana.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sieni-juustokeitto

4 annosta

Ainekset

  • 1 dl speltti-helmisuurimoita
  • noin ¾ dl kuivattuja murskattuja suppilovahveroita
  • 2 dl vettä
  • 1 (noin 150 g) pieni purjo
  • (2 valkosipulinkynttä)
  • 1—2 rkl rypsiöljyä
  • 8 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • ¼ tl valkopippuria
  • 1 pkt (250 g) sulatejuustoa

Koristeeksi

  • ruohosipulia
  • ruisleipäkrutonkeja

Valmistusohje

Pane speltit likoamaan runsaaseen veteen mieluiten jo edellisenä iltana. Se lyhentää niiden keittämisaikaa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaada sienten päälle pari desiä haaleaa vettä ja anna turvota puolisen tuntia.

Halkaise purjo ja huuhdo lehtivälit huolella. Hienonna sipulit.

Kuumenna öljy kattilassa ja kääntele siinä sipulisilppua. Lisää liotetut sienet nesteineen. Kääntele hetki, lisää vesi, liemikuutiot ja pippuri sekä vedestä valutetut speltit. Anna hautua, kunnes speltti on kypsää eli noin puoli tuntia.

Lisää sulatejuusto nokareina ja sekoittele, kunnes juusto on liuennut.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Koristele keitto ruohosipulisilpulla ennen tarjoilua. Tarjoa lisänä öljy- tai voitilkassa ruskistettuja hapanleipäpaloja krutonkeina.

Vinkki

Jos edelliseltä aterialta on jäänyt lisäkespelttiä, hyödynnä se seuraavan päivän keitossa, jolloin keitto valmistuu alle puolessa tunnissa. Jos käytät pakastesieniä, keittoon riittää 2—3 dl sulatettuja ja hienonnettuja sieniä.