Ranskalainen kasviskeitto saa hienoa makua fenkolista ja timjamista
Ranskalainen kasviskeitto sopii vegaanin ruokavalioon. Keittoannokseen lisätään lusikallinen aiolia. Se on valkosipulilla ja sitruunamehulla maistettua majoneesia. Tänä päivänä kaupoissa voi ostaa vegaanista majoneesia, joten lisää mausteet valmiiseen vegemajoneesiin.
- Ranskalainen kasviskeitto
- 4 annosta
- Ainekset
- 2 porkkanaa
- 4 perunaa
- 1 (200 g) fenkoli tai varhaiskaalia
- 2 lehtisellerin vartta
- 2 kevätsipulia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 6 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
- 1/2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1/4 ruukkua timjamia
- Aioli
- 1 dl vegaanista majoneesia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 sitruunan mehu
Valmistusohje
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuori ja viipaloi porkkanat. Paloittele kuoritut perunat. Leikkaa fenkoli, sellerinvarret ja kevätsipulit viipaleiksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia hetki. Lisää vesi, kasvisliemikuutio, sokeri, suola, sitruunamehu, paseerattu tomaatti, pippuri ja laakerinlehdet.
Anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia. Lisää keittoon hienonnettu timjami.
Mausta majoneesi puristetuilla valkosipulinkynsillä ja sitruunamehulla. Tarjoa keiton kanssa.
Osaston luetuimmat
- Nosta kaurapuuro uudelle tasolle: uuniomenapuuro valmistuu helposti kotona
- Ota herkulliset kantarellireseptit talteen – 8 helppoa vaihtoehtoa
- Soodavesi vai vissy? Kuplivilla vesillä on eroja, ja pikku lisäyksellä niistä saa vaikka limonadia
- Söin täällä: Ranskalainen keittiö, suomalaiset raaka-aineet – Pompier yllätti kotimaisella otteellaan
- Kermajuustosta katosi vaivihkaa 100 grammaa: Erityisesti näissä tuotteissa piilokallistuminen näkyy
- Monet poimivat marja-aronian aivan väärään aikaan, marjanviljelijä arvioi – "Sama kuin menisi syömään vihreitä mustikoita"
- Suppilovahveron voi sekoittaa myrkylliseen rustonupikkaan, mutta näin erotat ne toisistaan