Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ranskalainen kasviskeitto saa hienoa makua fenkolista ja timjamista

Ranskalainen kasviskeitto sopii vegaanin ruokavalioon. Keittoannokseen lisätään lusikallinen aiolia. Se on valkosipulilla ja sitruunamehulla maistettua majoneesia. Tänä päivänä kaupoissa voi ostaa vegaanista majoneesia, joten lisää mausteet valmiiseen vegemajoneesiin.
Ranskalainen kasviskeitto maistuu kasvisruoan ystäville.
Ranskalainen kasviskeitto maistuu kasvisruoan ystäville. Kuva: Jarno Mela
  • Ranskalainen kasviskeitto
  • 4 annosta
  • Ainekset
  • 2 porkkanaa
  • 4 perunaa
  • 1 (200 g) fenkoli tai varhaiskaalia
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 2 kevätsipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 6 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
  • 1/2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1/4 ruukkua timjamia
  • Aioli
  • 1 dl vegaanista majoneesia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 sitruunan mehu

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuori ja viipaloi porkkanat. Paloittele kuoritut perunat. Leikkaa fenkoli, sellerinvarret ja kevätsipulit viipaleiksi.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia hetki. Lisää vesi, kasvisliemikuutio, sokeri, suola, sitruunamehu, paseerattu tomaatti, pippuri ja laakerinlehdet.

Anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia. Lisää keittoon hienonnettu timjami.

Mausta majoneesi puristetuilla valkosipulinkynsillä ja sitruunamehulla. Tarjoa keiton kanssa.