
Vuoden parhaimmaksi dry giniksi valittu tuote valmistetaan vanhan sikalan tiloissa – katajanmarja antaa alkoholille pippurisen aromin
Kirjailijoiden tislaamon dry gin valittiin parhaimmaksi giniksi viskifestivaaleilla viime viikonlopulla Helsingissä.
Sitrus, minttu, rosmariini ja katajanmarjat maistuvat tässä dry ginissä, kertoo Aki Kaura Kirjailijoiden tislaamosta. Kuvituskuva. Kuva: PexelsMäntsälässä vanhan sikalan tiloissa toimivan kirjailijoiden tislaamon dry gini valittiin viime viikonloppuna UISGE X+1 -viskifestivaaleilla parhaimmaksi kategoriassaan. Kyseessä on Authors’ Distilleryn valmistama Readers’ Gin tuote.
Toiseksi kilpailussa tuli Arctic Blue Navy Strength Gin ja kolmanneksi Helsinki Dry Gin.
”On todella upeaa saada voitto juuri dry gin -kategoriassa, jossa mukana oli myös muita hienoja kansainvälisesti palkittuja kotimaisia tuotteita. Tämä todistaa, että niin maailmalla kuin Suomessa hyvä maku ja laatutisleet tunnistetaan”, toteaa tislaamomestari Ari Kaura tiedotteessa.
Tislaamomestari Kaura sanoo että voittajagini kehitettiin perinteistä poiketen. He järjestivät tasting-tilaisuuksia, joista saadun palautteen pohjalta valmistettiin dry gin.
”Suosituimmaksi makuprofiiliksi nousi yrttisyys, jossa on tuoretta minttua, rosmariinia ja sitrusta. Suuntuntuma on erittäin pehmeä ja tasapainoinen. Kaiken kruunaa käyttämämme katajanmarja, joka tuo lämpimän pippurisuuden jälkimakuun. Tarkasti valitut laadukkaat raaka-aineet ja niiden välinen balanssi on kaiken ytimessä”, Kaura kertoo.
Tislaamomestari Aki Kaura sanoo kilpailuvoiton todistavan, että niin maailmalla kuin Suomessa hyvä maku ja laatutisleet tunnistetaan. Kuva: Authors' DistilleryViskifestivaalien yhteydessä järjestetty tuotekilpailu on Suomessa ainoa, jossa on oma sarja myös suomalaisille dry gineille, ilmenee tiedotteesta.
Ravintola-alan ammattilaisista ja kokeneista harrastajista koostuva asiantuntijatuomaristo maisteli tisleet sokkona.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







