Sienestäjän palapaisti

Sienten ja yrttien syleilyssä lihasta tekeytyy täyteläisen maukasta. Tarjoa makoisa palapaisti juuressoseen kanssa.
Sienten ja yrttien syleilyssä lihasta tekeytyy täyteläisen maukasta. Tarjoa makoisa palapaisti juuresmuusin kera.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sienestäjän palapaisti

6 annosta

Ainekset

  • noin 1 kg naudan sisäpaistia
  • 2 punasipulia
  • 2–4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita tai rypsiöljyä
  • 5 dl vettä
  • ½–1 l suppilovahveroita
  • 1 lihaliemikuutio
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl rosmariinia
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä

Suurustus

  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Leikkaa liha kuutioiksi, kuoritut sipulit pieniksi lohkoiksi ja valkosipulit viipaleiksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ruskista lihat rasvassa paistinpannulla muutamassa erässä ja kumoa ne pataan. Huuhdo pannua paistokertojen välillä vedellä ja kaada liemi pataan. Kuullota lopuksi sipulit ja lisää pataan. Kumoa esikäsitellyt suppilovahverot mukaan kypsymään.

Lisää loppu vesi, liemikuutio, pyree ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä noin 1 ½ tuntia, kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa vettä, jotta lihat ovat nesteen peitossa kypsymässä.

Jos haluat sakeuttaa ruokaa, liuota kermaan vehnäjauhot ja lisää pataan ohuena nauhana, anna kiehua noin 10 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa makoisa palapaisti juuresmuusin kera.