Sienestäjän palapaisti

Sienestäjän palapaisti
6 annosta
Ainekset
- noin 1 kg naudan sisäpaistia
- 2 punasipulia
- 2–4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita tai rypsiöljyä
- 5 dl vettä
- ½–1 l suppilovahveroita
- 1 lihaliemikuutio
- ½ dl tomaattipyreetä
- 1 tl suolaa
- 1 tl timjamia
- 1 tl rosmariinia
- ½ tl mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
Suurustus
- 1 dl kuohukermaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Leikkaa liha kuutioiksi, kuoritut sipulit pieniksi lohkoiksi ja valkosipulit viipaleiksi.
Ruskista lihat rasvassa paistinpannulla muutamassa erässä ja kumoa ne pataan. Huuhdo pannua paistokertojen välillä vedellä ja kaada liemi pataan. Kuullota lopuksi sipulit ja lisää pataan. Kumoa esikäsitellyt suppilovahverot mukaan kypsymään.
Lisää loppu vesi, liemikuutio, pyree ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä noin 1 ½ tuntia, kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa vettä, jotta lihat ovat nesteen peitossa kypsymässä.
Jos haluat sakeuttaa ruokaa, liuota kermaan vehnäjauhot ja lisää pataan ohuena nauhana, anna kiehua noin 10 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa makoisa palapaisti juuresmuusin kera.
Osaston luetuimmat
- Tämä ravinteikas kala oli ennen suomalaisten arkiruokaa, mutta nykyään sitä purkitetaan Suomessa enää yhdessä paikassa24.6. Tilaajalle
- Sarin kotikahvilassa kelpaa pysähtyä piirakalla ‒ pohdintaa aiheutti, voiko I love Kuhmoinen -läpyskän syödä13:00
- Makkarakupit3.6.2016
- Loistava juhannusaterian alkupala, jonka voit tehdä etukäteen: kylmä kasvissosekeitto ja siikaleivät22.6.
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Muurinpohjaletut18.6.2019
- Raparperikiisseli8.6.2018