Lohi-mätivaahto
Yhdistä savustettu kirjolohi, kirjolohenmäti ja crème fraîche vaahdotettuun kermaan ja sitruunamehuun. Lopputuloksena on ruokaisa ja näyttävä alkupala.
Alkupalat vaativat pientä askartelua. Lopputuloksena on näyttävä ja maukas lohi-mätivaahto. Kuva: Jaana KankaanpääLohi-mätivaahto
10 annosta
Ainekset
- 1 prk (150 g) crème fraîchea
- 200 g savustettua kirjolohta
- 200 g valutettua kirjolohenmätiä
- 2 rkl sitruuna- tai limettimehua
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 dl kuohukermaa
Valmistusohje
Laita crème fraîche sekä nahaton, ruodoton savulohi monitoimikoneeseen. Jauha hienoksi. Mausta sitrusmehulla ja pippurilla.
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon. Annostele pieniin laseihin kerroksittain lohivaahtoa ja valutettua mätiä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
