Nokkos-kukkakaalikeitto

Nokkonen on tämän ajan vihreä suosikki. Kyseinen ravintorikas rikkaruoho sisältää runsaasti erilaisia vitamiineja sekä kivennäis- ja hivenaineita.
Nokkos-kukkakaalikeittoon tarvitaan litran verran tuoreita nokkosia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nokkos-kukkakaalikeitto

4 annosta

Ainekset

  • 1 sipuli
  • nippu ruohosipulia
  • 1 rkl voita
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 4 viipaletta grahamleipää
  • 1 (400 g) kukkakaali
  • noin 1 dl nokkossosetta*
  • 1 prk (3,3 dl) ruokakermaa
  • 100 g sulatejuustoa
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria

Pinnalle

  • ruohosipulia
  • raejuustoa
  • kukkakaalin nuppuja

Valmistusohje

Hauduta paloiteltu sipuli ja ruohosipuli voissa pehmeäksi. Lisää vesi, liemikuutio, paloiteltu leipä sekä kukkakaali paloina. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Kiehauta nokkoset ja valuta vesi pois. Lisää lämpimät nokkoset kattilaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ota halutessasi muutama kukkakaalin nuppu koristeeksi. Soseuta keitto hienoksi.

Lisää kerma, juusto ja mausteet. Kuumenna ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Lisää keittoannoksen päälle lautasella kukkakaalia, raejuustoa, kypsiä munalohkoja, ruohosipulia tai kurpitsansiemeniä.

*Litra tiiviisti painettua nokkosta painaa noin 100 grammaa. Siitä tulee noin 1 desilitra nokkossosetta.