Helpot haukimurekepihvit ovat maukasta arkiruokaa
Tarjoa haukipihvien kanssa keitettyjä perunoita, vihersalaattia ja tillillä maustettua kermaviilikastiketta.
Kalastajalle kertyy pakastimeen haukifileitä. Jauha fileet massaksi ja valmista niistä maittavat murekepihvit. Kuva: Mari IkonenHaukimurekepihvit
(4 annosta)
Ainekset
- 500 g nahatonta haukifileetä
- 10 cm:n pala purjon valkoista osaa
- reilu kourallinen tilliä
- vajaa 1 dl korppujauhoja
- 2 dl kermaa
- 2 munaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua sitruuna- tai limettipippuria
- 0,5 tl valkopippuria
- 2 rkl sitruunamehua
Paistamiseen:
- 50 g voita
Kastike:
- 200 g kermaviiliä
- 1 hienoksi kuutioitu maustekurkku
- reilu kourallinen silputtua tilliä
- 1 tl sokeria
- 1 tl mietoa sinappia
Valmistusohje
Jauha haukifileet ruodottomiksi. Leikkaa ja huuhdo purjon valkoinen pää ja silppua se hienoksi silpuksi. Hienonna tilli. Anna korppujauhojen turvota kermassa.
Sekoita monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella kalamassa, purjo- ja tillisilppu, korppujauho-kermaseos, munat ja mausteet. (Huomaa, että sitruuna- ja limettipippuri sisältävät suolaa.)
Paista lettupannulla voissa keskilämmöllä noin sentin paksuisia haukimurekepihvejä. Käännä ne paistamisen puolivälissä.
Mausta tölkillinen kermaviiliä maustekurkkukuutioilla, tillisilpulla, sokerilla ja sinapilla ja tarjoa kastike kalapihvien kanssa.
Joka makuun
1. Hauki on kala, josta monet pitävät eniten jauhettuna, jolloin syöjän ei tarvitse varoa ruotoja.
2. Nahattomat, pakastimen jäljiltä vielä kohmeiset haukifileet kannattaa jauhaa kahteen kertaan lihamyllyllä tai ajaa hienoksi monitoimikoneella.
3. Hauen mietoa makua tukevat perinteiset tilli ja sitruuna, mutta hauesta voi valmistaa myös eksoottisemmin maustettuja ruokia.
4. Haukimurekepihvit maistuvat koko perheelle myös sämpylän välissä kalapurilaisina majoneesikastikkeen kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
