
Suomalaisen menestysreseptin voittaja tulee Kinnarin 350-vuotiaalta tilalta – valmisruoka pakattu täyteen kotimaista kauraa
Hollolalaisen Kinnarin tilan voittajatuotteet on valmistettu kotimaisesta kaurasta.Suomalainen menestysresepti -kilpailun voittaja on ratkennut. Erittäin tiukan kilpailun voittoon kiri lopulta Kinnarin tilan valmisruoat, joissa käytetään kotimaista kauraa.
Sukutilan neljästoista emäntä ja voittajatuotteet kehittänyt Terhi Kinnari iloitsi voitosta julkistustilaisuudessa. Alun perin ajatus lähti kotikeittiöstä, josta haluttiin lähteä kehittämään teollista tuotetta.
”Olen älyttömän onnellinen tästä matkasta. Olen hyvin ylpeä siitä, että pystymme tämän kautta työllistämään tehtaalla 5–6 henkilötyövuotta.”
Suomalaisia raaka-aineita kuluu Kinnarin tilan valmisruokien valmistamiseen jo nyt melkoisesti.
”Ostamme 60 000 kiloa suomalaista sipulia, porkkanoita ja 100 000 litraa kermaa. Myös suomalaisia metsäsieniä päätyy ruokaan. Työ jakaantuu vahvasti alkutuotantoon”, Kinnari sanoo.
Kinnarin tila on erikoistunut kauraan.
”Kun meille tuli uusi kauramylly tilalle, oli meillä pitkään toiveena, että jokainen suomalainen rakastuisi ruokakauraan samaan tapaan kuin sen muotoon puurona tai leipänä”, Kinnari sanoo.
”Halusimme viedä tämän yhden askeleen pidemmälle. Intohimosta suomalaiseen ruokaan syntyi maailman ensimmäinen kaurapohjainen valmisruoka-ateriasarja. Haluamme sillä tuoda vaihtoehtoja riisi-, peruna- tai pastapohjaisille valmisruoille.”
Kinnari haluaa nostaa kotimaista kauraa yleisestikin esille upeana raaka-aineena.
”Ensinnäkin maatalous tarvitsee Suomessa pontta ja tarvitsemme omavaraisuutta. Meillä on tällainen superjyvä, mikä on kullan värinen ja kaunis. Se kypsyy yhtä nopeasti kuin riisi, ja mikä tekee siitä ylivoimaisen, on se, että siinä on paljon proteiinia ja se on kuidun lähde”, Kinnari sanoo.
Uuteen valmisruokasarjaan on käytetty kotimaisia raaka-aineita, ja sillä onkin Joutsenmerkki.
”Yhdistimme kauran kotimaisiin kasviksiin ja suomalaiseen lihaan. Kaivoimme esille myös suomalaiset metsäsienet, eli käytämme kantarellia, mustatorvisientä ja suppilovahveroa. Näitäkään ei ole yhdessä ennen valmisruoassa nähty.”
Kauppoihin saapuu siis kolme erilaista ateriaa, jotka ovat mausteinen kana ja kasvikset, lempeä jauheliha ja kasvikset sekä metsäsienet ja juusto.
Myös muut ohjelmassa mukana olleet tuotteet saapuvat S-ryhmän kauppojen hyllyille ympäri Suomen. Nämä ovat Röstivåhveli, Pizza muffinit, Sitkas-ruistuorenäkkäri, Shakey-herkkupirtelö sekä viljattomat Silpan piiraset.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








