Kesäinen keitto
Kylmän kesäkeiton pohjana on kefiiri ja sattumina raakoja kasviksia. Kefiiri valmistetaan maidosta käyttäen hapatteita, jotka saavat aikaan raikkaan maun ja pirskahtelevan koostumuksen.

Kylmän raikkaan kesäkeiton pohjana on kefiiri ja sattumina tuoreita kasviksia raakana.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kesäinen keitto
4 annosta
Ainekset
- 1 avomaan kurkku
- 2 keitettyä perunaa
- 2 pientä sipulia varsineen
- 2–3 retiisiä
- 1 keitetty muna
- 2 siivua kalkkunaleikkelettä
- 1/2 dl tillisilppua
- 1 valkosipulin kynsi
- 1/2 tl suolaa
- ripaus jauhettua valkopippuria
- 7 dl maustamatonta kefiiriä
Valmistusohje
Leikkaa kuorittu kurkku pieniksi kuutioiksi. Kuutioi sipulit ja leikkaa varret ohuiksi renkaiksi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Viipaloi retiisit ja leikkaa isoimmat viipaleet vielä suikaleiksi. Hienonna kovaksi keitetty muna veitsellä. Suikaloi leikkele. Hienonna valkosipulin kynsi. Sekoita ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.
Jaa sattumaseos neljälle keittolautaselle ja kaada päälle kefiiriä.
Osaston luetuimmat
- Ostitko näitä kalapuikkoja? Älä syö, vaan palauta kauppaan ‒ tuotteessa metalliriski6.2.
- Juomapakkauksiin tulee muutos – EU vaatii pitämään korkit kiinni6.2.
- Hyödynnä ylijäänyt perunamuusi ‒ näin valmistuu helppo makkara-perunapaistos27.1.
- Suomen ensimmäiset eräkokkauksen SM-kisat järjestetään pian – mukaan haetaan innostuneita retkeilijöitä5.2.
- Pehmeät porkkanasämpylät valmistuvat kuin itsestään ‒ vaivaamista ei vaadita13.1.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Ruokavientiin pitää satsata6.2.