Kesäinen keitto
Kylmän kesäkeiton pohjana on kefiiri ja sattumina raakoja kasviksia. Kefiiri valmistetaan maidosta käyttäen hapatteita, jotka saavat aikaan raikkaan maun ja pirskahtelevan koostumuksen.Kesäinen keitto
4 annosta
Ainekset
- 1 avomaan kurkku
- 2 keitettyä perunaa
- 2 pientä sipulia varsineen
- 2–3 retiisiä
- 1 keitetty muna
- 2 siivua kalkkunaleikkelettä
- 1/2 dl tillisilppua
- 1 valkosipulin kynsi
- 1/2 tl suolaa
- ripaus jauhettua valkopippuria
- 7 dl maustamatonta kefiiriä
Valmistusohje
Leikkaa kuorittu kurkku pieniksi kuutioiksi. Kuutioi sipulit ja leikkaa varret ohuiksi renkaiksi.
Viipaloi retiisit ja leikkaa isoimmat viipaleet vielä suikaleiksi. Hienonna kovaksi keitetty muna veitsellä. Suikaloi leikkele. Hienonna valkosipulin kynsi. Sekoita ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.
Jaa sattumaseos neljälle keittolautaselle ja kaada päälle kefiiriä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

