Kesäinen keitto

Kylmän kesäkeiton pohjana on kefiiri ja sattumina raakoja kasviksia. Kefiiri valmistetaan maidosta käyttäen hapatteita, jotka saavat aikaan raikkaan maun ja pirskahtelevan koostumuksen.
Kylmän raikkaan kesäkeiton pohjana on kefiiri ja sattumina tuoreita kasviksia raakana.
Kylmän raikkaan kesäkeiton pohjana on kefiiri ja sattumina tuoreita kasviksia raakana.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kesäinen keitto

4 annosta

Ainekset

  • 1 avomaan kurkku
  • 2 keitettyä perunaa
  • 2 pientä sipulia varsineen
  • 2–3 retiisiä
  • 1 keitetty muna
  • 2 siivua kalkkunaleikkelettä
  • 1/2 dl tillisilppua
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus jauhettua valkopippuria
  • 7 dl maustamatonta kefiiriä

Valmistusohje

Leikkaa kuorittu kurkku pieniksi kuutioiksi. Kuutioi sipulit ja leikkaa varret ohuiksi renkaiksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Viipaloi retiisit ja leikkaa isoimmat viipaleet vielä suikaleiksi. Hienonna kovaksi keitetty muna veitsellä. Suikaloi leikkele. Hienonna valkosipulin kynsi. Sekoita ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.

Jaa sattumaseos neljälle keittolautaselle ja kaada päälle kefiiriä.