Muikkupihvit
Muikuista voi tehdä pihvejä siinä missä silakastakin. Pienikokoinen muikku kypsyy nopeasti eikä sitä tarvitse suomustaa. Ruiskorppujauholeivitetyt muikkupihvit ovat terveellistä, kotimaista herkkuruokaa.Muikkupihvit
4 annosta
Ainekset
- 500 g muikkufileitä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- 1–2 tomaattia
- ½ dl juustoraastetta
- 2 rkl tilliä hienonnettuna
Päälle
- 2 rkl mantelirouhetta
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Lado muikkufileet työlaudalle vatsapuoli ylöspäin. Ripottele päälle suolaa ja valkopippuria.
Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Sekoita tomaattikuutiot, juustoraaste ja hienonnettu tilli keskenään. Jaa seos puolelle fileistä ja nosta päälle toinen filee vatsapuoli alaspäin. Nosta muikkupihvit leivinpaperin päälle pellille. Ripottele päälle mantelirouhetta ja juustoraastetta.
Nosta pelti 175-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi tai kunnes juusto on sulanut ja saanut aavistuksen väriä.
Tarjoa muikkupihvit perunamuusin ja salaatin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

