Muikkupihvit

Muikuista voi tehdä pihvejä siinä missä silakastakin. Pienikokoinen muikku kypsyy nopeasti eikä sitä tarvitse suomustaa. Ruiskorppujauholeivitetyt muikkupihvit ovat terveellistä, kotimaista herkkuruokaa.
Muikkupihvit kypsyvät uunissa kalojen koosta riippuen noin vartissa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Muikkupihvit

4 annosta

Ainekset

  • 500 g muikkufileitä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 1–2 tomaattia
  • ½ dl juustoraastetta
  • 2 rkl tilliä hienonnettuna

Päälle

  • 2 rkl mantelirouhetta
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Lado muikkufileet työlaudalle vatsapuoli ylöspäin. Ripottele päälle suolaa ja valkopippuria.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Sekoita tomaattikuutiot, juustoraaste ja hienonnettu tilli keskenään. Jaa seos puolelle fileistä ja nosta päälle toinen filee vatsapuoli alaspäin. Nosta muikkupihvit leivinpaperin päälle pellille. Ripottele päälle mantelirouhetta ja juustoraastetta.

Nosta pelti 175-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi tai kunnes juusto on sulanut ja saanut aavistuksen väriä.

Tarjoa muikkupihvit perunamuusin ja salaatin kanssa.