Tsatsiki

Tsatsiki on perinteinen kreikkalainen kurkku-jugurttikastike, jonka voi tarjoilla pääruoan kanssa tai dippinä erilaisille makupaloille.
Tsatsiki maistuu alkupalojen tai pääruuan lisänä. Tarjoa se vaikka lohkoperunoiden dippinä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tsatsiki

6 annosta

Ainekset

  • 2 ½ dl kurkkua karkealla terällä raastettuna
  • 2 dl kreikkalaista jugurttia
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl tuoretta minttua silputtuna
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ tl sitruunankuoriraastetta
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

Valuta kurkkuraastetta siivilässä. Painele lusikan selällä liika neste pois.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yhdistä kulhossa kaikki tsatsikin ainekset. Anna kurkku-jugurttikastikkeen maustua peitettynä jääkaapissa pari tuntia.

Tarjoa tsatsikia lihapadan kera tai alkupalojen kanssa.