Pappilan hätävaraan sopii hyvin myös puolukkahillo ‒ klassinen jälkiruoka syntyy supernopeasti
Tänä päivänä yllätysvieraat ovat harvinaistuneet, mutta idea toimii loistavasti hävikinestoreseptinä.Pappilan hätävara on jälkiruoka tai kahvipöydän tarjottava, jonka perinteet liittyvät oletettavasti yllätysvieraisiin, joiden kestitsemiseen ei ollut varauduttu. Siispä kätevä emäntä keräsi keksipurnukan murut tai kahvikakun rippeet, vaahdotti kerman, avasi hillopurkin ja latoi aineksia kerroksittain kulhoon. Hätävaran rakennuskaavoja on yhtä monta kuin tekijää.
Puolukkainen pappilan hätävara
4 annosta
- Ainekset
- 8–10 kpl (noin 100 g) kauralastuja
- 3–5 minimarenkia
- 1 prk (2 dl) kuohukermaa
- 2 tl vanilliinisokeria
- 2–3 dl puolukkahilloa
- Lisäksi
- ½ dl puolukoita
Valmistusohje
Rouhi keksit ja marengit keittiöveitsellä pieniksi paloiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vanilliinisokerilla. Notkista puolukkahillo.
Lado aineksia kerroksittain lasikulhoon tai annosmaljoihin.
Koristele puolukoilla sekä keksi- ja marenkimuruilla.
Nosta jälkiruokamaljat hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

