Mansikka-piimähyytelö
Piimä sopii mainiosti ruokien, jälkiruokien ja leivonnaisten ainesosaksi. Tuoreista mansikoista ja piimästä valmistettu hyytelö on suomalainen versio panna cotasta.

Tuoreista mansikoista ja piimästä valmistettu hyytelö on suomalainen versio panna cotasta. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Mansikka-piimähyytelö
4–5 annosta
Ainekset
- 3 dl piimää
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl mansikoita
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3 liivatelehteä
- 1 1/2 rkl sitruunamehua
Koristeluun
- mansikoita
Valmistusohje
Liota liivatelehtiä noin kymmenen minuuttia kylmässä vedessä. Lohko mansikat annoskulhojen pohjalle. Vaahdota kerma. Liuota liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Sekoita kermavaahto, sokerit ja piimä sekaisin. Tarkista makeus. Sekoita liivateseos joukkoon ja jaa mansikoiden päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele annokset mansikoilla.
Osaston luetuimmat
- Vain harva syö tarpeeksi kasviksia ‒ tutkimus kertoo nyt uudesta suunnasta31.1.
- Hyödynnä ylijäänyt perunamuusi ‒ näin valmistuu helppo makkara-perunapaistos27.1.
- Suomen ensimmäiset eräkokkauksen SM-kisat järjestetään pian – mukaan haetaan innostuneita retkeilijöitä5.2.
- Sambialainen 1 200 hehtaarin kahvitilan isäntä kertoo, miksi suomalaisten suosikkijuoman hinta ampaisi korkeuksiin4.2. Tilaajalle
- Maailman parhaat uunijuurekset8.3.2019
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Tulipalosta selvinnyt Kyrön tislaamo sai neljän miljoonan euron rahoituksen – ”Tilanne olisi voinut olla erittäin katastrofaalinen”3.2. Tilaajalle