Mansikka-piimähyytelö

Piimä sopii mainiosti ruokien, jälkiruokien ja leivonnaisten ainesosaksi. Tuoreista mansikoista ja piimästä valmistettu hyytelö on suomalainen versio panna cotasta.
Tuoreista mansikoista ja piimästä valmistettu hyytelö on suomalainen versio panna cotasta.
Tuoreista mansikoista ja piimästä valmistettu hyytelö on suomalainen versio panna cotasta. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mansikka-piimähyytelö

4–5 annosta

Ainekset

  • 3 dl piimää
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl mansikoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 liivatelehteä
  • 1 1/2 rkl sitruunamehua

Koristeluun

  • mansikoita

Valmistusohje

Liota liivatelehtiä noin kymmenen minuuttia kylmässä vedessä. Lohko mansikat annoskulhojen pohjalle. Vaahdota kerma. Liuota liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sekoita kermavaahto, sokerit ja piimä sekaisin. Tarkista makeus. Sekoita liivateseos joukkoon ja jaa mansikoiden päälle.

Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele annokset mansikoilla.