Riistapata
Hauduta riistapaistikuutioita ensin olutpohjaisessa, katajanmarjoilla maustetussa liemessä. Lisää spelttihelmisuurimot kypsymisen puolivälissä ja viimeistele herkku smetanalla.
Hauduta riistapaistikuutioita ensin olutpohjaisessa, katajanmarjoilla maustetussa liemessä. Lisää spelttihelmisuurimot kypsymisen puolivälissä. Kuva: Jaana KankaanpääRiistapata
6 annosta
Ainekset
- 1 kg hirven- tai peuranpaistia
- 1/2 l olutta
- 1/2 l lihalientä
- 1/2 dl soijakastiketta
- 1–2 rkl siirappia
- 15 katajanmarjaa
- 3 laakerinlehteä
- 1–1 1/2 tl suolaa
- 1 1/2 tl mustapippuria rouhittuna
- 3 dl spelttihelmisuurimoita
- 2 dl hillosipuleita
Lisäksi
- 1 prk (120 g) smetanaa
- persiljaa
Valmistusohje
Jos liha on pakastettua, nosta se sulamaan jääkaappiin vähintään vuorokaudeksi. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen ruuanvalmistusta ja leikkaa se kuutioiksi.
Mittaa pataan nesteet, siirappi sekä mausteet ja kiehauta. Lisää lihakuutiot ja hauduta liedellä miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan.
Huuhtele spelttihelmisuurimot siivilässä juoksevan veden alla. Sekoita ne pataan hillosipulien kanssa ja hauduta vielä tunnin ajan, kunnes liha on mureaa. Lisää välillä tarvittaessa nestettä. Tarkista maku.
Tarjoa lisänä smetanaa tai sekoita se padan joukkoon loppuvaiheessa. Silppua pinnalle persiljaa. Lisukkeeksi sopii kaali-puolukkasalaatti.
Vinkki
Voit valmistaa padan myös kypsentämällä sitä 150-asteisessa uunissa ohjeen mukaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

