Täydellinen jälkiruoka kahvin ystäville: Alkoholiton jalo kahvijuustokakku sopii erityisesti aikuiseen makuun
Jalo kahvijuustokakku on herkku aikuiseen makuun. Alkoholia siinä ei ole.Jaloviinasta ja kahvista makunsa saavan kakun innoittajana on toiminut klassinen Irish coffee -drinkki, mutta tässä versiossa viski korvataan jaloviinalla. Koska jaloviina kiehautetaan ennen liivatteiden lisäämistä, niin vereen imeytyvää alkoholia kakku ei sisällä.
Jalo kahvijuustokakku
12 annosta
- Ainekset
- ½ pkt (à 260 g) Bastogne-keksejä
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 75 g voita tai margariinia
- Täyte
- 5 liivatetta
- 2 rs (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl vispikermaa
- 2 dl fariinisokeria
- 2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- ½ dl jaloviinaa (tai viskiä, konjakkia, brandya)
- 2 rkl pikakahvijauhetta
- Koristeluun
- kaakaojauhetta ja koristerakeita
Valmistusohje
Aloita ottamalla tuorejuustot huoneenlämpöön.
Hienonna keksit muruiksi. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja sulatettu rasva. Taputtele seos leivinpaperilla vuoratun ø 20 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuustoa ja sokerit.
Kiehauta jaloviina. Ota liivatteet vedestä ja purista ylimääräinen vesi pois. Ota kattila liedeltä ja liuota liivatteet jaloviinaan. Lisää pikakahvijauhe. Anna jäähtyä hetki ennen kuin lisäät seoksen täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla tai kannella ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi tai mielellään yön yli.
Irrota vuoan reunat ja siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoiluastialle. Koristele halutessasi kakun reunat kaakaojauheella ja koristerakeilla.
Vinkki: Kakku säilyy peiteltynä jääkaapissa pari päivää.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


