Siskon parempi borssi
Punajuuri tuo perinteiseen siskonmakkarakeittoon muhevaa borssimaisuutta.

Kuka voisi vastustaa soman punaista siskonmakkaraborssia? Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Siskon parempi borssi
5—6 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1—2 rkl rypsiöljyä
- pala (noin 300 g) valkokaalia
- 3 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 1 ¼ l vettä
- 2 lihaliemikuutiota
- 2 laakerinlehteä
- ½ tl kuivattua meiramia tai oreganoa
- ¼ tl mustapippuria
- noin 4 etikkapunajuurta
- noin 400 g siskonmakkaroita
- 1 dl punajuurten lientä
- persiljaa
Lisäksi
- raejuustoa, kermaviiliä tai smetanaa
Valmistusohje
Kuori ja suikaloi sipulit. Kuumenna öljytilkka kattilassa ja anna sipuleiden hautua siinä miedolla lämmöllä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Suikaloi kaali. Kuori juurekset ja leikkaa tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Lisää kattilassa nyt lämpöä ja kääntele kasviksia hetki.
Lisää vesi, lihaliemikuutiot ja mausteet. Anna hautua lempeästi poreillen noin puoli tuntia.
Leikkaa sillä aikaa punajuuret tulitikuiksi ja lisää keittoon.
Puristele siskonmakkaroista pieniä palloja keittoon, sulje kansi ja anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää punajuurten liemi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. Koristele keitto reilulla persiljasilpulla ennen tarjoilua.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Tarjoa keiton lisänä kermaviiliä, smetanaa tai kevyempänä vaihtoehtona raejuustoa.
Osaston luetuimmat
- Hyödynnä ylijäänyt perunamuusi ‒ näin valmistuu helppo makkara-perunapaistos27.1.
- Vain harva syö tarpeeksi kasviksia ‒ tutkimus kertoo nyt uudesta suunnasta31.1.
- Suomen ensimmäiset eräkokkauksen SM-kisat järjestetään pian – mukaan haetaan innostuneita retkeilijöitä5.2.
- Pehmeät porkkanasämpylät valmistuvat kuin itsestään ‒ vaivaamista ei vaadita13.1.
- Pitkä matka Pielavedeltä paahtimoyrittäjäksi Sambiaan – Teija Lublinkhof tietää, minkälaista on hyvä kahvi5.2.
- Maailman parhaat uunijuurekset8.3.2019
- Ostitko näitä kalapuikkoja? Älä syö, vaan palauta kauppaan ‒ tuotteessa metalliriski11:37