Siskon parempi borssi
Punajuuri tuo perinteiseen siskonmakkarakeittoon muhevaa borssimaisuutta.Siskon parempi borssi
5—6 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1—2 rkl rypsiöljyä
- pala (noin 300 g) valkokaalia
- 3 porkkanaa
- 1 palsternakka
- 1 ¼ l vettä
- 2 lihaliemikuutiota
- 2 laakerinlehteä
- ½ tl kuivattua meiramia tai oreganoa
- ¼ tl mustapippuria
- noin 4 etikkapunajuurta
- noin 400 g siskonmakkaroita
- 1 dl punajuurten lientä
- persiljaa
Lisäksi
- raejuustoa, kermaviiliä tai smetanaa
Valmistusohje
Kuori ja suikaloi sipulit. Kuumenna öljytilkka kattilassa ja anna sipuleiden hautua siinä miedolla lämmöllä.
Suikaloi kaali. Kuori juurekset ja leikkaa tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Lisää kattilassa nyt lämpöä ja kääntele kasviksia hetki.
Lisää vesi, lihaliemikuutiot ja mausteet. Anna hautua lempeästi poreillen noin puoli tuntia.
Leikkaa sillä aikaa punajuuret tulitikuiksi ja lisää keittoon.
Puristele siskonmakkaroista pieniä palloja keittoon, sulje kansi ja anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää punajuurten liemi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. Koristele keitto reilulla persiljasilpulla ennen tarjoilua.
Tarjoa keiton lisänä kermaviiliä, smetanaa tai kevyempänä vaihtoehtona raejuustoa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


