Siskon parempi borssi

Punajuuri tuo perinteiseen siskonmakkarakeittoon muhevaa borssimaisuutta.
Kuka voisi vastustaa soman punaista siskonmakkaraborssia?
Kuka voisi vastustaa soman punaista siskonmakkaraborssia? Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Siskon parempi borssi

5—6 annosta

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1—2 rkl rypsiöljyä
  • pala (noin 300 g) valkokaalia
  • 3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1 ¼ l vettä
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 2 laakerinlehteä
  • ½ tl kuivattua meiramia tai oreganoa
  • ¼ tl mustapippuria
  • noin 4 etikkapunajuurta
  • noin 400 g siskonmakkaroita
  • 1 dl punajuurten lientä
  • persiljaa

Lisäksi

  • raejuustoa, kermaviiliä tai smetanaa

Valmistusohje

Kuori ja suikaloi sipulit. Kuumenna öljytilkka kattilassa ja anna sipuleiden hautua siinä miedolla lämmöllä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suikaloi kaali. Kuori juurekset ja leikkaa tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Lisää kattilassa nyt lämpöä ja kääntele kasviksia hetki.

Lisää vesi, lihaliemikuutiot ja mausteet. Anna hautua lempeästi poreillen noin puoli tuntia.

Leikkaa sillä aikaa punajuuret tulitikuiksi ja lisää keittoon.

Puristele siskonmakkaroista pieniä palloja keittoon, sulje kansi ja anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää punajuurten liemi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. Koristele keitto reilulla persiljasilpulla ennen tarjoilua.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjoa keiton lisänä kermaviiliä, smetanaa tai kevyempänä vaihtoehtona raejuustoa.