Suomalainen luomusinihomejuusto palkittiin kilpailun parhaana – raati kuvaili herkkua aromikkaaksi ja juuri sopivan murenevaksi
Luomuliitto ry palkitsi Vuoden Luomutuote -kilpailussa Saloniemen juustolan.Saloniemen juustolan kotimainen luomusinihomejuusto on palkittu kuluttajatuotesarjan parhaana Vuoden Luomutuote -kilpailussa. Palkinto julkistettiin Luomuelintarvikepäivässä Helsingissä.
Sinihomejuuston taustalla on pitkä kehitystyö, josta on vastannut Riitta Saloniemi. Läpimurto-juusto sai alkunsa laitilalaisen luomutilan juustolassa, jossa Saloniemi oli kehittänyt jo parikymmentä erilaista juustoa alkuperäiskarjansa ja suomenvuohien maidosta.
Yritysten ja erehdysten kautta syntyi Läpimurto-sinihomejuusto, joka on ainoana lajissaan ja palkintoraadin mukaan ”aromikas, kermainen, vahva, pehmeä ja juuri sopivan mureneva juusto”.
”Raati oli valinnassaan yksimielinen”, Luomuliiton elintarvikeasiantuntija Jaana Elo totesi.
Kilpailun ammattikeittiötuotteiden sarjassa palkittiin taas tammisen savusaunapalvikuutio, joka kehitettiin erityisesti luomuhernekeitto mielessä. Hernarin muut ainesosat saa jo luomuna, mutta myös liha haluttiin vastaamaan paremmin luomun kysyntään.
Raati kuvaili savusaunapalvikuution makua loistavaksi, vahvan savuiseksi ja tuoksua houkuttelevaksi.
”Kuutio on monikäyttöinen, ja se on tervetullut ja odotettu tuote ammattikeittiömarkkinoille”, Luomuliiton Elo kiteytti.
Kunniamaininnan kilpailussa saivat Ikaalisten Luomu ja sen luomutomaatit esimerkillisestä työstä kokonaisvaltaisen vastuullisuuden eteen. Yrityksen pakkaukset valmistetaan ilman muovia puusta ja puupohjaisista materiaaleista ja tuotannossa käytetty energia saadaan toisen yrityksen hukkalämmöstä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








