Katuruokaa kaikkien lampurien puolesta
Lammastilan emäntä Satu Uusitalo haluaa lisätä lampaanlihan menekkiä. Tavoite voi onnistua valmistamalla suomalaisten suosikkiruokaa kebabia. Karitsavehnäsiä pääsee maistelemaan huomenna katuruokatapahtumassa Helsingissä.Huomenna 22.3. järjestettävä Streat Helsinki on ensimmäinen ruokatapahtuma, jonne karitsakebabia kehitellyt Ylijyrkkiön tila osallistuu. Grillivaunulla lähdetään liikkeelle kaikkien lampaantuottajien puolesta.
Tavoitteena on jalostaa karitsanlihasta ympärivuotista ruokaa. Se ei onnistu, jos lampaita myydään kuluttajille kokonaisina tai puolikkaina.
Kebab on suomalaisten lempiruokaa ja siihenhän lampaanliha sopii mainiosti.
Grilliruokaa bussista
Katuruokatapahtumaan osallistuu myös yrittäjä Saku Salo , joka ajaa amerikkalaisista elokuvista tutun keltaisen koulubussinsa Seinäjoelta Helsinkiin.
Mukaan liikkuvaan keittiöön on lastattu Savuhovin possua barbeque-patonkeja varten ja Atrian makkaraa chilihodareihin.
Joensuusta puolestaan saapuu körpäkästä kuulu kokki Tarmo Wasenius . Tällä kertaa pataan laitetaan ”karjalaista lehmää ja vihanneksia”.
40 keittiötä ympäri maailmaa
Yhteensä Helsinkiin saapuu liki 40 keittiötä ruokkimaan katuruuan ystäviä. Kaukaisin katukokki karauttaa paikalle Etelä-Afrikasta.
Tarjolle luvataan muun muassa burgereita, hodareita ja nyhtöpossua monessa muodossa, ostereita, kaalikääryleitä, currywurstia, lohimukeja, seitan-kebabia, falafeliä ja tacoja.
Makeanhimon voi tyydyttää kuppi- ja raakakakuilla. Hinnat pidetään 2–10 eurossa, jotta kukkaro sallii usean annoksen maistelun.
Streat Helsinki-tapahtuman myyntikojut ovat auki keskustan torikortteleissa kello 11–19.
Alueen kartta on nettisivulla http://streathelsinki.com
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

