80-luvun trendileivonnaiset tulevat taas ‒ kahvikehrät valmistuvat myös kaurasta
Kahvikehrät heräävät uudelleen eloon, nyt kauralla vahvistettuna.
Muistatko vielä 80-luvun trendileivonnaisn, kahvikehrät? Aateloi ne kauralla ja herkuttele kahvin kanssa. Kuva: Sanne KatainenTähän hiivalla kohotettavaan pullan tyyppisen leivonnaisen taikinaan käytetään hiukan kaurajauhoja ja täytteeseen sekä koristeluun kaurahiutaleita.
Kehrät paistetaan pullavuoissa, ja täytteestä vuokaan valuva rasva on vastustamattoman herkullista. Kannattaa leipoa ja tehdä makumatka kasarille.
Kauraiset kahvikehrät
noin 15 kpl
- Ainekset
- 150 g voita tai margariinia
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 dl kaurajauhoja
- 1 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 2 kananmunaa
- 2 rkl sokeria
- Täyte
- 100 g voita tai margariinia
- 1 ½ dl tomusokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- ½ dl kaurahiutaleita
- Voiteluun
- 1 kananmuna
- Koristeluun
- ½ dl kaurahiutaleita
- Lisäksi
- pullavuokia
Valmistusohje
Nypi margariini ja jauhot muruksi. Lämmitä kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää keskenään kevyesti vatkatut kananmunat ja sokeri.
Valmista täyte sekoittamalla pehmeään rasvaan sokerit ja kaurahiutaleet.
Kauli taikina levyksi ja levitä täyte päälle. Rullaa taikina leveämmältä sivulta pötköksi. Leikkaa pötkö noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet pullavuokiin ja anna kohota 30–40 minuuttia.
Voitele kohonneet kehrät munalla ja ripottele päälle kaurahiutaleita. Paista 225 asteisen uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.
Kahvikehrät ovat parhaimmillaan valmistuspäivänä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
