Aasialainen kookoskeitto
Arkinen peruna yhdistää monia kansainvälisiä keittoja, myös tätä aasialaista kookoskeittoa. Kiehuessaan jauhoinen peruna hajoaa keiton joukkoon tehden siitä samettimaisen pehmeää.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Aasialainen kookoskeitto
4–5 annosta
Ainekset
- 500 g porkkanoita
- 1 pussi (480 g) pakastemaissia
- 2 jauhoista perunaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl juustokuminaa
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 sitruunaruoho
- 1/2 tl valkopippuria
- 1 prk (400 g) kookosmaitoa
Pinnalle
- kookosmaitoa
- kookoslastuja
- herneenversoja
Valmistusohje
Kuutioi kuoritut sipulit. Paloittele kuoritut porkkanat ja perunat. Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla ja lisää juustokumina. Pyöräytä muutaman kerran kattilan pohjalla. Lisää porkkanat, maissi, perunat ja vesi. Murenna liemikuutio joukkoon. Lisää huuhdeltu, halkaistu sitruunaruoho. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Ota sitruunaruohon puolikkaat pois ja soseuta kasvikset hienoksi. Lisää kookosmaito ja valkopippuri. Jätä purkin pohjalle hiukan maitoa koristelua varten. Kuumenna sekoittaen tasaiseksi. Jos haluat aivan tasaisen sileä keiton, niin siivilöi keitto ennen tarjoilua.
Koristele annokset kookoslastuilla, kookosmaidolla ja herneenversoilla.