Aasialainen kookoskeitto

Arkinen peruna yhdistää monia kansainvälisiä keittoja, myös tätä aasialaista kookoskeittoa. Kiehuessaan jauhoinen peruna hajoaa keiton joukkoon tehden siitä samettimaisen pehmeää.
Valuta aasialaisen kookoskeiton pinnalle kermaista kookosmaitoa ja lisää isoja kookoshiutaleita. Herneenverso on koristeellinen ja maukas lisä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Aasialainen kookoskeitto

4–5 annosta

Ainekset

  • 500 g porkkanoita
  • 1 pussi (480 g) pakastemaissia
  • 2 jauhoista perunaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl juustokuminaa
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 sitruunaruoho
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1 prk (400 g) kookosmaitoa

Pinnalle

  • kookosmaitoa
  • kookoslastuja
  • herneenversoja

Valmistusohje

Kuutioi kuoritut sipulit. Paloittele kuoritut porkkanat ja perunat. Kuullota sipuleita öljyssä kattilan pohjalla ja lisää juustokumina. Pyöräytä muutaman kerran kattilan pohjalla. Lisää porkkanat, maissi, perunat ja vesi. Murenna liemikuutio joukkoon. Lisää huuhdeltu, halkaistu sitruunaruoho. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ota sitruunaruohon puolikkaat pois ja soseuta kasvikset hienoksi. Lisää kookosmaito ja valkopippuri. Jätä purkin pohjalle hiukan maitoa koristelua varten. Kuumenna sekoittaen tasaiseksi. Jos haluat aivan tasaisen sileä keiton, niin siivilöi keitto ennen tarjoilua.

Koristele annokset kookoslastuilla, kookosmaidolla ja herneenversoilla.