Uuniohrapuuro
Kokonaisista ohrasuurimoista haudutettu uunipuuro ja sekahedelmäkeitto sopii vaikkapa jouluaaton lounaalla nautittavaksi.
Kokonaisista ohrasuurimoista haudutettu uunipuuro ja sekahedelmäkeitto nautitaan aaton lounaaksi. Kuva: Jaana KankaanpääUuniohrapuuro
4–6 annosta
Ainekset
- 1 1/2 dl kokonaisia ohrasuurimoita
- 1/2 tl suolaa
- 1 l täysmaitoa
- 1/2 rkl hunajaa
- 2 rkl voita
Valmistusohje
Mittaa ohrasuurimot voideltuun uunivuokaan. Lisää suola ja hunaja. Kaada maito joukkoon. Sekoita. Lisää pari voinokaretta puuron pinnalle. Kypsennä 175 asteessa noin 2 tuntia.
Sekoita puuroa kypsennyksen ensimmäisen tunnin aikana 2—3 kertaa. Peitä pinta tarvittaessa kypsennyksen loppuvaiheessa. Tarjoa sekahedelmäkeiton tai maidon, sokerin ja kanelin kera.
Vaihtelua
Jaa ainekset annoskulhoihin ja kypsennä jokaiselle oma puurokulhollinen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
