Pikkukalanyhtö voitti innovaatiopalkinnon – valmistetaan silakasta
Hailian Pikkukalanyhtö valmistetaan suomalaisesta villikalasta.Pro Kalan toteuttaman Seafood Innovations -kilpailun voittajat on nyt valittu. Kalatuotteet ja konseptit -kategorian voittajaksi kiri tuomariston päätöksellä Hailia Nordix Oy Pikkukalanyhtö-tuotteillaan, jotka valmistetaan Karkkilassa.
Tuomariston mukaan Pikkukalanyhtö poistaa erityisesti ruokapalveluiden ja ravintoloiden esteitä kotimaisen kalan käytölle. Tarvetta innovaatiolle on, sillä Suomessa ostetusta kalasta vain noin 20 prosenttia on kotimaista.
Hailian toimitusjohtaja Michaela Lindström kertoo, että Pikkukalanyhdön tuotekehityksen lähtökohtana oli ratkoa keittiön ammattilaisten kokemia hankaluuksia kotimaisen kalan osuuden lisäämiseksi ruokalistoilla. Kyseinen tuote on edullinen ja sopii käytettäväksi monenlaisiin ruokiin.
”Silakan käyttömahdollisuudet laajenevat merkittävästi, kun Pikkukalanyhtönä sitä voi käyttää suosikkiruoissa pizzoista, tortilloihin ja vaikka kookoscurryyn. Pikkukalanyhtö päivittää silakan nykypäivään”, Lindström kertoo tiedotteessa.
Lindström kertoo, että yhtiön tavoitteena on syrjäyttää tonnikala ruokapalveluiden ruokalistoilla.
Pikkukalanyhtö valmistetaan uudenlaisella menetelmällä, jossa pienetkin kalat saadaan valjastettua ruoantuotantoon ja silakkasaaliiden alle fileekokoisia kaloja pystytään hyödyntämään.
”Kysyntää teknologiallemme riittää, sillä heikosti hyödynnytetyt kalasaaliit eivät rajoitu vain silakkaan ja Suomeen”, Lindström kertoo.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






